2021-09-15

MALTIEČIŲ ŠVENTĖJE – IR MŪSŲ MOKYKLOS ATSTOVĖ

    Maltos ordino pagalbos tarnyba (maltiečiai) šiemet mini veiklos 30-metį. Ši organizacija Lietuvoje vienija apie 1500 savanorių 43 šalies vietovėse – pagalba teikiama seneliams, stokojančiose šeimose augantiems vaikams, neįgaliesiems, sunkumus išgyvenantiems asmenims, pabėgėliams.
    Iškilminga maltiečių veiklos 30-mečio šventė, kurią vedė Jonas Radzevičius,  suorganizuota rugsėjo 11 d. Vilniuje („Vaidilos“ teatre). Maltiečius sveikino Lietuvos Respublikos ministrės pirmininkės patarėja Aistė Kairienė, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, Švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėja Agnė Andriuškevičienė, Sveikatos apsaugos ministerijos patarėjas Marius Čiurlionis, Maltos ordino ambasadoriaus patarėjas Lietuvai Krzysztof Wardawy, kiti garbūs svečiai, užsienio šalių maltiečiai. Renginio svečiai klausėsi nuostabios muzikos – grojo orkestras, vadovaujamas Vytauto Lukošiaus, skambėjo solistų Viktorijos Miškūnaitės ir Pauliaus Bagdanavičiaus atliekamos dainos.
    Jubiliejinėje Maltos ordino pagalbos tarnybos šventėje dalyvavo maltiečiai iš visos Lietuvos. Daugelis jų buvo pagerbti padėkomis, o labiausiai nusipelnę gavo specialius apdovanojimus – Gerumo angelus.
    Didžiuojamės, kad į iškilmingą renginį buvo pakviesta ir Kartenos jaunoji maltietė, 10 klasės mokinė Evelina Stonkutė. Už nuoširdų atsidavimą savanoriškai veiklai ir ištikimybę maltietiškoms vertybėms merginai įteikta Švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės padėka. Padėka už entuziazmą skleidžiant maltietiškos savanorystės idėjas ir ilgametį atsidavimą ugdant jaunąją kartą pagerbta ir Kartenos jaunųjų maltiečių vadovė Vida Tamošauskienė. Džiugu ir tai, kad buvęs mūsų mokyklos maltietis Edvinas Regelskis apdovanotas Maltos ordino kryžiumi „PRO Merito Melitensi“ ir specialiu medaliu. Sveikiname!              

                                     

         

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner