2020-12-27

NETRADICINIO UGDYMO DIENA „KALĖDINIAI PAPROČIAI, TRADICIJOS IR SVEIKINIMAI“

Gruodžio 22 d. 5–10 kl. mokiniams organizuota nuotolinė netradicinio ugdymo diena „Kalėdiniai papročiai, tradicijos ir sveikinimai“: vestos interaktyvios pamokos, įdomios veiklos, klasės valandėlės.
    Pirmiausia vyko netradiciniai mokomųjų dalykų užsiėmimai. Biologijos mokytoja A. Gedgaudienė septintokus ir aštuntokus supažindino su gamtiniais Kalėdų simboliais (eglutė, Betliejaus žvaigždė, Kalėdų senelio elniai, paršiukai, elnias devyniaragis, bugienis, paprastasis amalas, puansetija, raudonoji musmirė ir kt.), aptarta, kurie iš jų patys seniausi, kurie šiuolaikiniai, tautiniai, dar negirdėti ir nematyti. Geografijos specialistė R. Trakienė su 7 ir 9 kl. mokiniais leidosi į geografines keliones (supažindinta su įvairių šalių kalėdiniais papročiais ir tradicijomis). Per rusų kalbos pamoką šeštokai atliko projektinį darbą „Kalėdinių linkėjimų kalendorius“ (mokytoja J. Lisauskienė), per dailės užsiėmimus (mokyt. I. Paulienė) 5 ir 10 kl. mokiniai sprendė internetinius kryžiažodžius „Ką žinai apie Kalėdas?“. Netradicines pamokas vedė ir matematikos, lietuvių kalbos, chemijos, dorinio ugdymo (tikyba ir etika), žmogaus saugos specialistai.
        Įdomias veiklas 5–10 kl. mokiniams organizavo ir klasių vadovės.
     5 kl. auklėtoja G. Čaraitė kartu su vaikais sukūrė trumpą muzikinį filmuką „Penktokų kalėdinis sveikinimas“.
    Šeštokai (auklėtoja R. Trakienė) klasės valandėlės metu domėjosi užsienio šalių kalėdiniais papročiais ir tradicijomis, žaidė detektyvinį žaidimą „Kas pavogė Kalėdų eglutę?“, kūrė šventinius sveikinimus vieni kitiems ir mokyklos bendruomenei.
     Patys darbščiausi ir išmaniausi buvo 7 kl. mokiniai (auklėtoja J. Lisauskienė). Jie jau anksčiau auklėtojos padedami mokėsi, kaip reikia padaryti sveikinimų, linkėjimų kalendorių pagal IT advento kalendoriaus šabloną. Panaudodami IT septintokai sukūrė po 2 kalendorius („Advento kalendorius“  bei „Kalėdiniai papročiai ir burtai“).
     8 kl. vadovė J. Vaičekauskienė ugdytiniams pravedė šventinę popietę, taip pat sukurtas klasės fotonuotraukų montažas su kalėdiniu sveikinimu.
       Devintokai susipažino su tradiciniais Kalėdų papročiais ir burtais, dalyvavo auklėtojos A. Prižginaitės surengtoje kalėdinėje viktorinoje, atsakinėjo į įdomius klausimus,  sprendė linksmą muzikinį testą.  
     10 kl. mokiniai atliko projektinį darbą: padarė savo sukurtų kalėdinių atvirukų koliažą bei klasės fotonuotraukų montažą su kalėdiniais sveikinimais mokyklos bendruomenei (auklėtoja D. Norvaišienė).
       Netradicinės veiklos, nors ir vykdytos nuotoliniu būdu, leido patirti bendrystės jausmą, suteikė daug teigiamų emocijų, vaikai realizavo savo kūrybinius, IT gebėjimus.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner