2020-02-08

POPIETĖ „METŲ KNYGOS RINKIMAI“

Akcija „Metų knygos rinkimai“ vyksta jau penkioliktą kartą. Kiekvienais metais skaitytojams siūlomi įvairių žanrų ir tematikos lietuvių autorių kūriniai, pretenduojantys į „Metų knygos“ titulą.

Šiais mokslo metais prie akcijos pirmą kartą prisijungė ir mūsų mokyklos biblioteka: dar spalio mėnesį teikta paraiška „Metų knygos rinkimų“ knygoms įsigyti ir laimėtas vaikiškų knygų komplektas (T. Dirgėla „Benas – sapnų siuvėjas“, V. V. Landsbergis „Pūkis karalius“, P. Norvila „Strykt pastrykt!“, I. Zarambaitė „Stebuklingi senelio batai“, D. Zavedskaitė „Lietus ir skafandras“).

Vasario 7 d. mokyklos bibliotekoje vyko popietė „Metų knygos rinkimai“, kurioje dalyvavo 1–2 klasių mokiniai. Bibliotekos vedėja A. Bončkienė į šventę susirinkusiems vaikams pristatė minėtų autorių knygas, papasakojo apie rašytojus. Antrokai pirmokėliams skaitė patikusių knygų ištraukas, pradinukai kūrė perskaitytų knygelių iliustracijas, piešė labiausiai patikusių kūrinėlių herojus (bibliotekoje surengta kūrybinių darbų paroda). Išrinkta ir geriausia „Metų knyga“: jaunieji skaitytojai nusprendė, kad verčiausia šio titulo yra I. Zarambaitės knyga „Stebuklingi senelio batai“. Vaikai dalyvavo ir viktorinoje bei pademonstravo puikias žinias apie perskaitytas knygas.

 

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner