2019-06-17

Nežinau, kur dingsta laikas,
viskas kažkur dingsta,
o aš sau keliauju tolimais horizontais
savo išsvajotojo pasaulio, kuris gal ir dyvinas kiek yra,
bet gera man jame.
M. K. Čiurlionis

DEŠIMTOKŲ ATSISVEIKINIMAS SU MOKYKLA

Penktadienį (birželio 7 d.) po pirmos pamokos mokyklos kieme suburzgė du galingi traktoriai, į pamokas atvežę 10 klasės mokinius ir jų auklėtoją V. Tamošauskienę... Taip netradiciškai prasidėjo V laidos jaunųjų abiturientų šventė „Atsisveikiname su mokykla“.

Paskutines pamokas jaunuoliams vedė geografijos mokytoja R. Trakienė, anglų kalbos specialistė I. Smilingienė, klasės vadovė. Dešimtokus sveikino pirmokėliai ir tilindžiuojant varpeliui „gyvuoju taku“ nuvedė mūsų mokyklos „didžiokus“ į aktų salę, kur jau laukė tėveliai, mokytojai, draugai.

Renginį „Atsisveikiname su mokykla“ vedė 9 klasės mokiniai L. Januškaitė ir A. Jurevičius. Sveikinimo žodį dešimtokams tarusi mokyklos direktorė L. Mačernienė linkėjo jiems būti sąmojingiems ir atsakingiems. Pirmoji mokytoja R. Baltuonienė ragino kovoti už geresnę vietą po saule, o klasės vadovė Vida skatino rašyti tokią gyvenimo knygą, kad vėliau nebūtų gėda jos skaityti. Kiekvienam įteikta simbolinė auklėtojos dovana – medinis šaukštas.

Devintokai (auklėtoja V.Brunalienė), šventės organizatoriai, 10 klasės mokiniams taip pat išsakė daug gražių ir prasmingų palinkėjimų bei įteikė simbolinius liudijimo raštus, varpelius ir krištolines širdis.

Medinis mokyklos raktas, „testamentas“, žodžiai apie gyvenimą, daina – tai dešimtokų „palikimas“.  Jaunuolius primins ir „gyva“ dovana – alyvos medelis, pasodintas pievelėje šalia paradinių mokyklos durų.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner