2018-06-03

Pilietiškumo diena mokykloje

Gegužės 21 d. mūsų mokykloje vyko netradicinės pamokos – suorganizuota pilietiškumo ugdymo diena.

Per 1–2 pamokas 5–10 klasių mokiniai atliko praktinį darbą „Ką sako Lietuvos Konstitucija?“: studijavo atitinkamus dokumento skirsnius ir pagal nurodytus straipsnius kūrė etiudus. Kūrybiniai darbai pristatyti 5 pamokos metu.

Per 3–4 pamokas vyko susitikimas ir užsiėmimai su Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovėmis Renata Gudaite ir Reda Montviliene. Karininkės trumpai ir informatyviai papasakojo apie Lietuvos kariuomenę, suorganizavo „Protų mūšį“. Viktorinoje dalyvavo 5 komandos (po 6 mokinius): „Žalieji“, „Kariai“, „NATO kariai“, „Ąžuolo kariūnai“, „Batalionas“. Atsakinėdami į klausimus, ugdytiniai turėjo pademonstruoti istorijos, geografijos, muzikos ir kitas žinias, susijusias su kariuomene. „Protų mūšio“ dalyviai sužinojo, kad lapkričio 23 d. švenčiama Lietuvos kariuomenės diena, kad kunigaikštienės Birutės vardu pavadintas ulonų batalionas Alytuje, iš nuotraukų bandė spėti, kokią uniformą dėvi karinių jūrų pajėgų kariai, šauliai, kadetai, tarptautinėse misijose tarnybą atliekantys kariai ir pan. Susumavus rezultatus paaiškėjo viktorinos apie Lietuvos kariuomenę nugalėtojai – „NATO kariai“. Visų komandų dalyviams įteiktos atminimo dovanėlės.

Per 5 pamoką, kaip minėta, vyko kūrybinių darbų pristatymai, o per 6 pamoką – viktorina „Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metis“, kurią suorganizavo ir vedė istorijos mokytoja Asta Pocienė. Renginio metu varžėsi atskirų klasių komandos, kurioms teko atsakyti į 30 įdomių klausimų. Išsiaiškinta, ką reiškia Lietuvos vėliavos žalia spalva (viltį), koks buvo karaliaus Mindaugo žmonos vardas (Morta), kokiu indu didžiavosi kunigaikštis Vytautas (senelio Gedimino sumedžioto tauro ragu), kas XIX a. įvyko Rietavo bažnyčioje (įsižiebė pirmosios elektros lemputės) ir t.t. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad geriausiai į viktorinos klausimus atsakinėjo penktokai (komanda surinko 22 taškus).

Taigi netradicinių pamokų metu mokiniai pagilino žinias apie Konstituciją, Lietuvos kariuomenę, istoriją, kultūrą ir papročius.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner