2018-04-24

„Kas kuria, stumia žemę pirmyn“.
Ignas Šeinius

JAUNŲJŲ KŪRĖJŲ POPIETĖ

Minint Tarptautinę vaikų knygos dieną, mūsų mokyklos edukacijos centre balandžio 13 d. 13 val. suorganizuota jaunųjų kūrėjų popietė. Renginio iniciatorė – bibliotekos vedėja Alvyra Bončkienė.

„Žodis – pradžių pradžia. Kelionė į knygų ir kūrybos pasaulį prasideda nuo pirmosios vaikystėje perskaitytos knygelės“, – teigė renginio organizatorė. A. Bončkienei pritarė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja A. Prižginaitė, kuri atskleidė, kad jai, pradinukei, labiausiai patikusi V. Pietario knygelė „Lapės gyvenimas ir mirtis“, Justino Marcinkevičiaus „Grybų karas“ ir A. Puškino „Pasaka apie carą Saltaną“. Mokytoja vaikams linkėjo „draugauti“ ne tik su išmaniosiomis technologijomis, bet ir su knygomis.

Žodžio meistrų šventėje pasirodė ir gimtosios tarmės puoselėtojai, Žemaitijos regiono mokinių konkurso „Koram žemaitėška“, vykusio š. m. kovo 9 d. Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje, laureatai ir dalyviai. Mūsų mokyklos ketvirtokė Gabrielė Mataitytė perskaitė pasakojimą „Kalēlė Čita“, 9 kl. mokinė Ingrida Juškaitė – pasakojimą „Mona babītės prisimėnėma“, o trečiokas Jokūbas Domarkas paporino istoriją apie stebuklingą maišelį.

Popietės dalyviai atidžiai klausėsi ir talentingosios jaunosios kūrėjos Alvydos Jedenkutės (9 kl.). Mokinė perskaitė savo kūrybos esė „Užsimerkiu. Akimirką...“

Rajoninio meninio skaitymo konkurso dalyvė Arvydė Paulauskaitė (7 kl.) raiškiai skaitė ištrauką iš Unės Kaunaitės romano „Laiškai Elzei“. 

„Deimantas yra tikras deimantas“, – taip apie ketvirtoką Deimantą Metrikį kalbėjo renginio vedėja A. Bončkienė. Berniukas dainuoja, kuria eiles, o šiais metais 1–4 klasių mokinių rajoniniame meninio skaitymo konkurse užėmė III vietą. Jaunasis literatas raiškiai skaitė jam patikusį Giedrės Rakauskienės kūrinį „Dramblys ir antis“.

Jaunųjų kūrėjų popietės metu padėkos raštais pagerbti konkurso „Auginu knygų medį“ nugalėtojai. Svarų žodį apie kūrybos ir skaitymo reikšmę renginio dalyviams tarė lietuvių kalbos mokytoja, neformaliojo švietimo organizatorė Vitalija Brunalienė.

   

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner