2017-12-08

„Jei iš viso yra pašaukimas, tai kilniausias pašaukimas yra darbas“.
Justinas Marcinkevičius

UGDYMO KARJERAI DIENA

Lapkričio 28 d. mūsų mokykloje suorganizuota netradicinė – Ugdymo karjerai – diena.

Renginio pradžioje jaunieji mokyklos skaitovai (Meda Mockutė, Laura Liaudinskytė, Rolandas Lukauskas ir Domantas Venskus) 1–10 klasių mokinius kvietė pamąstyti apie gyvenimą, ragino pasigilinti į save, išsiaiškinti, kas esi, koks esi, kuo galėtum ir kuo norėtum būti (kompoziciją parengė mokytoja V. Brunalienė).

Vėliau mokiniams buvo paaiškinta, kad jie turės atlikti savarankišką (kūrybinį) darbą: 1) parengti skaidres, parašyti trumpą referatą, sukurti pasakojimą ar eilėraštį apie nurodytą profesiją, 2) sukurti profesijos reklaminį plakatą, 3) parengti kompoziciją (inscenizaciją, etiudą) nurodytos profesijos tema. Pradinukai užduotis turėjo atlikti per dvi, 5–10 klasių mokiniai – per tris pamokas. Vaikai kūrybinius darbus ne tik parengė, bet ir pristatė mokyklos bendruomenei.

Per 6 pamoką aktų salėje įvyko susitikimas su verslininku Vladu Baltuoniu, kuris papasakojo savo sėkmingos karjeros istoriją, atsakinėjo į klausimus ir ragino vaikus mokytis. „Žinios – kilnojamasis turtas, kurį su savimi gali turėti visada“, – akcentavo renginio svečias.

Mokiniai dalyvavo ir viktorinoje „Ką žinai apie profesijas?“, kurią vedė mokytoja J. Lisauskienė.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner