2017-12-04

Micro:bit kūrėjų diena

Lapkričio 21 d. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke vyko Micro:bit kūrėjų diena. Tai 3 valandų kūrybinės dirbtuvės mokiniams ir jų mokytojams, kurių metu dalyviai susipažino su mikrovaldiklio „BBC Micro:bit“ galimybėmis ir įgijo praktinių kompiuteriuko naudojimo žinių. Renginyje dalyvavo ir mūsų mokyklos penktokai Vilius Rimkus, Paulius Drakšas, Mantas Slušnys bei IT mokytoja Nijolė Donėlaitė.

Jaunųjų kūrėjų dieną organizavo iniciatyvos „Kompiuteriukai vaikams“ ambasadoriai Klaipėdoje, informatikos mokytojai bei kiti partneriai. Renginio dalyvius pasveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Akivaizdu, kad praėjusių metų gruodį startavusi iniciatyva „Kompiuteriukai vaikams“ įgyja pagreitį. Projekto organizatorių teigimu, šiuo metu jau yra pasiekta apie 60% galutinio tikslo (surinkta pinigų suma daugiau nei 15 tūkst. „Micro:bit“ kompiuteriukų nupirkti). Kompiuteriukai jau pasiekė tūkstančius Lietuvos penktokų, deja, Kretingos rajone surinkta tik 5,40% reikiamo kiekio kompiuteriukų.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner