2017-10-30

Kartenos mokyklos komanda dalyvavo konkurse „Daukantas ir mes“

Kiekvienų metų spalio mėnesio pabaiga labai svarbi ir reikšminga Kretingos Simono Daukanto progimnazijai, nes 28 dieną – šio žymaus žemaičio gimtadienis. Šiais metais gimtadienio proga daukantiškiai pakvietė rajono mokyklų 6 ir 7 klasių mokinius dalyvauti konkurse „Daukantas ir mes“. Kartenos mokyklos šeštokai ir septintokai išgirdo kvietimą ir spalio 27 dieną smagiai sudalyvavo minėtame konkurse. Be karteniškių komandos konkurse dar varžėsi Vydmantų gimnazijos, Daujoto pagrindinės mokyklos ir, žinoma, pačių šeimininkų – daukantiškių – komandos. Mokiniams teko parodyti istorines, etnokultūrines žinais, teko atsakyti į klausimus apie Kretingą, taip pat, žinoma, ir apie Lietuvos šviesuolio – Simono Daukanto – veiklą. Konkurso metu buvo vertinamos ne tik žinios, bet ir kūrybiškumas – kiekviena komanda stengėsi nustebinti smagiais, iškalbingais, drąsiais prisistatymais.

Mūsų mokyklos komanda, kurią sudarė šeštokės Kamilė Narvilaitė ir Evelina Stonkutė bei septintokės Arvydė Paulauskaitė, Elija Beržanskytė, Agnė Lubytė, Jurgita Ilginytė, surinko 27 taškus ir užėmė pirmąją vietą. Tiek pat taškų surinko ir Daujoto pagrindinės mokyklos mokiniai.

Konkursas – labai vertinga veikla. Jos metu galima sužinoti tai, ko nežinojai iki šiol, galima parodyti savo žinias kitiems ir pelnyti pripažinimą ir pagarbą, galima susipažinti su kitais protingais žmonėmis ir susirasti naujų draugų. Vadinasi, dalyvauti konkursuose tikrai verta!

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner