2017-05-12

„Mes visi nešiojame savyje motinos pamokymus ir jos širdies šilumą. Mama – artimiausias žmogus pasaulyje, suteikęs gyvybę ir gyvenimo pradmenis, joje susijungia kančia ir meilė, nerimas ir pasiaukojimas. Pagarba motinai yra pagarba žmonijai, pagarba Kūrėjui, pagarba ir sau patiems, nes visi esame motinų vaikai ir joms daug kuo skolingi“.
Kunigas Paulius Bytautas

 

 

ŠVENTINIS KONCERTAS „PASODINKIM SODĄ MOTINAI“

Gegužės 5 d. 12 val. Kartenos kultūros skyriuje vyko šventinis koncertas „Pasodinkim sodą Motinai“. Renginį vedė 8 klasės mokinės Justina Šiaulytė ir Augustė Mikutaitė (scenarijų parengė neformaliojo švietimo organizatorė Vitalija Brunalienė).

Gražiausiais žiedais išpuoštoje kultūros skyriaus scenoje šoko ir dainavo, prasmingiausius žodžius mamytėms, močiutėms ir prosenelėms tarė mūsų mokyklos mokinukai (sceną papuošė pedagogė Indrė Paulienė).

Garbingiausioms renginio viešnioms – Motinoms – ikimokyklinio ugdymo grupės „Boružėlės“ vaikai padeklamavo eilėraštuką apie mamytę ir jos „super“ sriubą. Mamos gėrėjosi šokiais „Linksmoji polkutė“, „Kalvelis“ (atlikėjai – 1–4 klasių mokiniai), „Sesės sodą sodino“ (8–10 klasių merginos), „Lietutis“ (penkiamečių grupės „Nykštukai“ vaikai), „Mes kaubojai“ (vaikus parengė šokio mokytoja metodininkė Janina Vaičekauskienė).

Mamytėms skambėjo ir pačios gražiausios dainos (garso režisierius – Gintaras Mačernis). Apie mamos suknelę („Mamos suknelė“) ir vabaliukus („Vabalų polka“) padainavo ikimokyklinukės ir priešmokyklinio ugdymo grupės mergaitės (vadovė – meninio ugdymo pedagogė Onutė Karnauskienė). 1–4 klasių mokinių kolektyvas atliko dainas „Mano rytas“, „Mamytei“, kartu su solistėmis Evelina Stonkute ir Elija Beržanskyte padainuota skambi daina „Aš nupiešiu mamytei“. Skambėjo 8 klasės mokinės Viktorijos Raminaitės bei dešimtokių Gabrielės Balsevičiūtės ir Rugilės Kaubrytės anglų kalba atliekamos dainos (dainininkus parengė muzikos mokytoja metodininkė Daiva Norvaišienė).

Scenoje pasirodė ir jaunųjų gitaristų kolektyvas, vadovaujamas neformaliojo švietimo mokytojo ir kultūros skyriaus meno vadovo Rimanto Varkojaus. Skambėjo daina „Svajoklis“.

Mokyklos vadovė Laima Mačernienė padėkojo koncerto organizatoriams ir dalyviams, artėjančios Motinos dienos proga pasveikino visas mamytes. Renginio pabaigoje skambėjo finalinė daina „Aš širdyje labai myliu savo mamą“.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner