2017-05-05

VIKTORINA „KURI KARTA GUDRESNĖ?“

2017 m. balandžio 27 d. 14 val. mūsų mokykloje suorganizuota tėvų ir vaikų viktorina „Kuri karta gudresnė?“. Renginį vedė lietuvių kalbos mokytoja metodininkė bei neformaliojo švietimo organizatorė Vitalija Brunalienė.

Viktorinoje susirungė 5–10 klasių mokinių komanda „Vaikų stalas“ (Kamilė Narvilaitė, Arvydė Paulauskaitė, Meda Mockutė, Rolandas Lukauskas, Rugilė Kaubrytė) ir tėvelių komanda „Tėvų stalas“ (Rita Latonaitė, Rasa Nakutavičienė, Laima Domarkienė, Rimantas Narvilas).

Renginio dalyviams teko atsakyti į 23 klausimus, kuriuos parengė geografijos mokytoja Gintarė Kriaučiūnaitė, istorijos mokytoja Asta Pocienė, pavaduotoja ugdymui ir biologijos mokytoja Aušra Gedgaudienė, informacinių technologijų ir fizikos mokytoja Nijolė Donėlaitė, lietuvių kalbos ir literatūros pedagogės Vitalija Brunalienė ir Arina Prižginaitė. „Vaikų stalo“ ir „Tėvų stalo“ komandų nariams teko pasakyti, kokios kalbos pagrindu sudaryta lietuvių kalbos abėcėlė, kas buvo pirmoji Lietuvos sostinė, įvardinti žymias asmenybes, sudaryti „žodžių grandinėlę“, nurodyti, kada aktyvuojasi kompiuterinis „Černobylio“ virusas (mėnuo ir diena), kuri Lietuvos įmonė gamina trąšas, kurios religinės bendruomenės maldos namų skaičius mūsų šalyje yra didžiausias, atpažinti skaidrėje matomus augalus, atlikti skaičiavimo užduotį ir pan. Aktyviai į klausimus atsakinėjo ir saldžiaisiais prizais džiaugėsi viktorinos žiūrovai.

Renginio pabaigoje susumavus rezultatus paaiškėjo, kad mokinių komanda surinko 27, o tėvelių komanda – 16 taškų (buvo galima surinkti 40 taškų). Mokiniams, dalyvavusiems viktorinoje, įteikti intelektualų diplomai, o linksmai nusiteikusiems tėveliams garsiai paplota ir padėkota už dalyvavimą renginyje.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner