2016-11-05

„Gamta – vienintelė knyga, kurios kiekvienas puslapis prasmingas“.
(J. V. Gėtė)

 

RAJONINĖ VIKTORINA

„GAMTOS ŽINOVAI“

 

 

Spalio 27 dieną mūsų mokykloje suorganizuota rajoninė viktorina „Gamtos žinovai“, kurioje dalyvavo net 49 5–8 klasių mokiniai iš 8 ugdymo įstaigų.

Renginyje sulaukta dalyvių iš Kūlupėnų M. Valančiaus pagrindinės mokyklos (mokinius parengė biologijos ir chemijos mokytojas metodininkas Viktoras Stropus), VšĮ Pranciškonų gimnazijos (mokinių komandos vadovės – biologijos vyr. mokytojos Rima Novikienė ir Lina Jucytė), Vydmantų gimnazijos (mokinius parengė biologijos vyr. mokytoja Irena Sendrauskienė), Grūšlaukės mokyklos-daugiafunkcio centro (biologijos vyr. mokytoja Dalia Bružienė), Salantų gimnazijos (vaikus viktorinai parengė biologijos mokytoja metodininkė Rasa Bumblienė), Kretingos M. Daujoto ir Palangos Šventosios pagrindinių mokyklų (biologijos mokytoja metodininkė Veronika Kauliuvienė).

Mūsų mokyklos jaunieji gamtininkai viktorinai ruošėsi kartu su biologijos mokytoja metodininke, renginio idėjos autore ir pagrindine organizatore Aušra Gedgaudiene (svarbiausias rajoninės viktorinos organizavimo tikslas – lavinti mokinių gamtamokslinio mąstymo, praktinio darbo įgūdžius, skatinti mokinių bendravimą, kūrybingumą, gebėjimą dirbti komandoje). Prie organizacinės veiklos prisidėjo ir kiti mūsų mokyklos pedagogai: biologijos mokytoja metodininkė Jadvyga Anužytė bei chemijos mokytojas metodininkas Viktoras Stropus.

Gausiai susirinkusius renginio dalyvius pasveikino Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Laima Mačernienė (koordinavo renginio veiklas), šoko jaunučių šokių kolektyvas (vadovė – šokio mokytoja Janina Vaičekauskienė). Viktoriną vedė Rolandas Lukauskas (8 klasė) ir Meda Mockutė (7 klasė). Renginio vedėjams talkino septintokės Lauryna Januškaitė ir Laura Liaudinskytė.

Visi viktorinos dalyviai pagal spalvas buvo suskirstyti į 7 mišrias komandas. Mokiniai turėjo atlikti 8 skirtingas užduotis (iš viso galėjo surinkti 75 taškus). Jauniesiems gamtininkams reikėjo kuo greičiau atsakinėti į užduotus klausimus; atpažinti medžius, jų lapus, žiedus ir vaisius; iš kamieno stuobrelio atpažinti medį ir nustatyti jo amžių; suskirstyti augalus ir gyvūnus pagal bendrijas; atpažinti paukščius ir parašyti jų pavadinimus; atpažinti saugomas teritorijas (rezervatus, nacionalinius ir artimiausius regioninius parkus); atpažinti 10 žinomiausių Lietuvos gamtos paminklų; iš pabirusių žodžių sudėti patarlę ar priežodį.

Mokinių komandų darbą vertino kompetentinga komisija (komisijos nariai – vaikus viktorinai ruošę rajono mokyklų biologijos, gamtos ir žmogaus mokytojai). Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad pirmąją vietą, surinkusi 62 taškus, užėmė mokinių komanda „Oranžiniai“: septintokas Dovydas Dulcas ir aštuntokas Gediminas Mėčius iš VšĮ Pranciškonų gimnazijos, šeštos klasės mokinys Joris Timinskas ir aštuntokė Akvilė Maciūtė iš Vydmantų gimnazijos, septintos klasės moksleivė Ugnė Galdikaitė iš Kūlupėnų M. Valančiaus pagrindinės mokyklos bei mūsų mokyklos penktos klasės mokinys Mykolas Daračius.

Sveikinimo žodį renginio dalyviams ir svečiams tarė viktorinos vertinimo komisijos narys, Kartenos girininkijos girininko pavaduotojas Petras Daukantas. Kiekvienai mokinių komandai jis padovanojo po maišelį ąžuolo giliukų, padėjo įteikti padėkas ir apdovanojimus. Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro padėkos raštais buvo pagerbti visi rajoninio renginio organizatoriai, pedagogai, paruošę mokinius viktorinai, rajono mokyklų mokinių komandos, I vietos laimėtojai. Vaikai pamaloninti ir saldžiomis dovanėlėmis.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner