2016-05-10

Gamtosauginių renginių mėnuo

Kalniškių pradinio ugdymos kyriuje nuo kovo 17 iki balandžio 22 d. vyko įvairūs gamtosauginio pobūdžio renginiai. Visi Pu grupės vaikai ir 1–4 klasių mokiniai piešė piešinius apie Žemės turtus ir jų išsaugojimą. Originaliausi ir gražiausi darbai buvo išsiųsti į rajoninį piešinių konkursą ,,Saugok gamtą – taip išsaugosi save“, kuris vyko Baublių mokykloje-daugiafunkciame centre. Dalyvavę konkurse mokiniai gavo Padėkos raštus.

Per pasaulio pažinimo pamokas ir kitus užsiėmimus vaikai ir mokiniai su savo mokytojomis stebėjo ir aptarė filmą ,,Žemės spalvos“, analizavo didžiausias ekologines pasaulines ir vietines problemas. Neformalaus švietimo būrelių metu vaikai keliavo po gyvenvietę ir artimiausią mišką, nustatydami netvarkingiausias, prišiukšlintas vietas, kurias būtent sutvarkė per akciją ,,Darom 2016“ balandžio 23 d. kartu su kaimo bendruomene.

Įdomiausias ir labiausiai mokiniams patikęs renginys buvo viktorina „Ar pažįsti Kretingos kraštą?“, kurią iniciavo ir organizavo skyriaus vedėja Aušra Gedgaudienė. Viktorinoje mokinių dalyvavo komandomis: 1–3 ir 2–4 klasės. Vaikams buvo pristatyta Kretingos miesto trumpa istorija bei žymiausi miesto ir rajono istorijos, kultūros ir gamtos objektai. Po to klasių komandos aktyviai ir kūrybiškai atliko įvairias paruoštas užduotis: „Atpažink objektą“, „Atsakyk į klausimus“, „Pabrauk teisingą žodį“, „Blic turnyras kapitonui“, ,,Sukurk pasakojimą“. Užduotys skatino mokinius pritaikyti turimas teorines žinias praktiškai. Viktorinos nugalėtojais tapo 2–4 klasės komanda ir jų mokytoja Virgina Domarkienė.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner