2015-12-30

Kalniškių vaikai sekė „Kalėdinę miško pasaką“

Kalėdų švenčių laikotarpyje Kalniškių pagrindinio ugdymo skyriaus mokinukai ir bendruomenės mažieji vaikučiai rinkosi į Kalėdinės eglutės šventę – karnavalą „Kalėdinė miško pasaka“.

Džiugią nuotaiką skleidė kultūros skyriaus vedėjos Ritos Viskontienės papuošta eglutė bei linksmų „besmegenių“ ir „žibintų“ dekoracijos, kurias sukūrė viena iš mokinių mamų Ayda Daukantienė.

Šventinę programą pradėjo mažieji Pu grupės vaikučiai – „Snaigės ir sniegeliai“. Jiems šokį, daineles ir eilėraštukus padėjo paruošti auklėtoja Danutė Dvarijonienė ir meninio ugdymo pedagogai Rimantas Varkojus bei Janina Vaičekauskienė. Pradinių klasių mokytojos Audronė Venckauskienė ir Virgina Domarkienė su mokiniais paruošė nuotaikingą vaidybinį spektakliuką „Pirštinė“, į kurią „du linksmi besmegeniai kvietė draugiškai įsikurti visą būrį miško žvėrelių: lapę, varlytę, šerną ir kitus“. Vaidinimui tikroviškumo suteikė puikios vaikų ir jų tėvelių sukurtos karnavalinės kaukės.

Programą gražiai papildė mokytojų Daivos Norvaišienė ir Janinos Vaičekauskienės paruoštos dainos ir šokiai: vaikai šoko „Besmegenių šokį“, „Žvėrelių letkį“, pasirodymą užbaigė nuotaikingomis kalėdinėmis dainelėmis.

Visus vaikučius ir mokinukus bei programą rengusius mokytojus Kalėdų Senelis apdovanojo saldžiomis dovanėlėmis, šventiniais linkėjimais ir smagiai su visais dalyviais žaidė žaidimus, šoko „Rokenrolą“ bei „Ančiukus“.

Kartenos mokyklos direktorės rūpesčiu kiekviena klasė gavo po šakotį, o trečios klasės mokiniui Mindaugui Mažeikiui už pelnytą pirmą vietą rajono žemaitiško meninio skaitymo konkurse įteikta atminimo dovanėlė. Kad Kalėdų senelio maišas nebūtų tuščias pasirūpino nuolatiniai šventės rėmėjai ūkininkai V. ir V. Baltuoniai ir Kartenos seniūnija.

Kalėdinės eglutės šventę kiekvienais metais kartu organizuoja Kalniškių mokyklos ir kultūros skyriaus darbuotojai, todėl šis renginys jau tapo tradicine švente visai kaimo bendruomenei. Gyventojai noriai ir gausiai kasmet susirenka pasižiūrėti ir pasidžiaugti vis kitokiais vaikų karnavaliniais kostiumais ir pasirodymais.

Nuotraukos

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner