2015-10-25

Integruotas projektas

„RUDENS IŠDAIGOS“

Nuo spalio mėnesio pradžios Kalniškių skyriaus 1–4 klasių mokiniai įsijungė į integruotą projektą „Rudens išdaigos“ (iniciatorė muzikos mokytoja Daiva Norvaišienė).

Mokiniai ir Pu grupės vaikučiai darė įvairiausius darbelius iš rudens sodo, daržo ir miško gėrybių. Beveik kiekvienas vaikas padarė po darbelį, kiti net ne po vieną. Darbelių paroda vyko mokykloje, kaimo kultūros skyriuje ir beveik visi darbeliai buvo nuvežti į parodą Kartenos mokykloje. 3 klasės mokinės Salomėjos Daukantaitės darbelis „Ateivis“ buvo pripažintas įspūdingiausiu ir laimėjo pirmąją vietą. Na o bendras mokinių ir mokytojos V. Domarkienės kūrybinis darbelis iš varnalėšų „Ežys“ buvo vienas iš gražiausių „ežiukų“, puošusių šventinę renginio sceną Kartenos mokykloje.

Mokiniai su savo mokytojomis A. Venckauskiene ir V. Domarkiene paruošė vaidybinę inscenizaciją „Vaisių ir daržovių svita“, kurią pristatė Rudens popietėje Kalniškių kultūros skyriuje spalio 19 d. ir projekto „Rudens išdaigos“ šventiniame renginyje Kartenos mokykloje spalio 22 d. Mokiniai vaisius ir daržoves inscenizavo pasipuošę atitinkamomis karūnomis, vaidino, sakė eilėraščius, minė mįsles, dainavo dainas apie rudenį. Visus susirinkusius pavaišino rugine duonele. Mūsų skyriaus mokiniai labai aktyviai dalyvavo žaidimuose ir įvairiose užduotyse kartu su Kartenos pradinukais.

Projekto metu vaikai išmoko ne tik įvairių dainų, žaidimų, mįslių, bet, svarbiausia, mokėsi bendradarbiauti su bendraamžiais, lavino saviraiškos sugebėjimus.

Nuotraukos

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner