2015-11-13

PYRAGŲ DIENA MOKYKLOJE

TV3 iniciatyva lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama Pyragų diena. Tą dieną visi kviečiami kepti pyragus ir už sutartą kainą pardavinėti kolegoms, bičiuliams ar mokslo draugams, o surinktas lėšas paaukoti „Išsipildymo akcijai“.

Pyragų diena lapkričio 9-ąją suorganizuota ir mūsų mokykloje. Akcijos iniciatorė – mokyklos socialinė pedagogė Vida Tamošauskienė, jai talkino jaunieji maltiečiai ir mokinių tarybos atstovai.

Per pirmąją pamoką į Dienos centrą buvo sunešti visi iškepti gardėsiai, po dviejų pamokų vyko akcijos „Pyragų diena mokykloje“ pristatymas, o per ilgąsias pertraukas – kepinių degustacija.

Ir kokių tik pyragų nebūta: su šokoladu, aguonomis, obuoliais, varške, jogurtu! Tortai, keksiukai, plokštainiai, sausainiai, žagarėliai akį traukė savo spalvingumu, stebino ir gardėsių pavadinimai: „Šokoladinis keksiukų rojus“, „Rudenėlio džiaugsmas“, „Tamsuolis“, „Piramidė“, „Sniegenos pūgoje“, „Saulutė“, „Braškinė svajonė“, „Šokoladinis pabarstukas“ ir kt.
Šventės metu išrinktas ir originaliausias, didžiausias, gražiausias, skaniausias pyragas. Gražiausią gardėsį iškepė Dovilė Balsytė (10 klasė), didžiausio pyrago kepėjas – Deimantas Metrikis (2 klasė), skaniausias buvo Augustės Mikutaitės (7 klasė) pyragas, o Kamilė Samulionytė (3 klasė) iškepė originaliausią pyragą.

Visi norintieji galėjo smaližiauti iki soties ir, žinoma, nepamiršo aukoti pinigėlių. Paramos projektui „Išsipildymo akcija-2015“ buvo paaukota 110 eurų.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner