2015-06-25

DEŠIMTOKAMS ĮTEIKTI

PAGRINDINIO IŠSILAVINIMO PAŽYMĖJIMAI

„Išsilavinimas yra turtas, kuris bus su tavimi, kad ir kur tu beeitum“.
Kinų patarlė

Birželio 19 dieną mūsų mokyklos jauniesiems abiturientams (10 klasės mokiniams) buvo įteikti pagrindinio išsilavinimo pažymėjimai. Gražią šventę organizavo mokytoja Irena Pipirienė, jai talkino 9 klasės mokinys Valdas Domarkas bei septintokės Jolita Domarkaitė ir Monika Gaudutytė.

Tautiniais drabužiais pasipuošę renginio vedėjai šventę pradėjo inscenizacija pagal Juozo Nekrošiaus eilėraštį „Ratas“: „Račius/ Ratą padarė. <...>/ Ratas/ Sukasi, ritas./ Amžinas ratas!/ Amžinas kelias./ <...> Mes – ne dulkelės./ Mes juk sugrįžtam,/ Ratu keliavę,/ Į savo žemę,/ Prie savo klevo.../ Račius/ Ratą padarė./ Paprastą ir amžiną ratą“. Prasmingai skambėjo šios eilutės, kurias deklamavo Monika ir Jolita.

Dešimtokus sveikino mokyklos direktorė Laima Mačernienė, pavaduotoja ugdymui Tatjana Valužienė, mokytojos Irena Pipirienė ir Vitalija Brunalienė. Dešimtos klasės mokinei Aurelijai Daukantaitei, garsinusiai mūsų mokyklos vardą ne tik rajone, bet ir respublikoje, įteiktas „Metų mokinės“ ženklelis ir padėkos raštas. Sėkmės, svajonių išsipildymo savo auklėtiniams linkėjo mokytoja Daiva Norvaišienė. Dešimtokai pasirašė ir mokyklos baigimo knygoje.

Gražūs žodžiai... Gėlės mokytojams... Daina „Paukščiai“... Paskutinė nuotrauka... Išsiskyrimo ašarėlės... Šventė baigėsi. Rudenį jaunieji abiturientai mokslus tęs jau kitose ugdymo įstaigose, tačiau pažadėjo nepamiršti ir mūsų mokyklos.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner