2014-10-02

Europos kalbų diena mokykloje

Europos Tarybos iniciatyva nuo 2001-ųjų metų yra minima Europos kalbų diena. Europos kalbų dienos tikslai yra trys: parodyti visuomenei, kaip svarbu mokytis kalbų; raginti daugiau išmanyti bei vertinti visas kalbas ir skatinti mokytis visą gyvenimą. Užsienio kalbos mokėjimas yra ne tik žodžiai, ne tik taisyklės ar gramatinis nagrinėjimas. Kalba padeda pažinti gyvenimą, atveria vartus į mokslo pasaulį.

Europos kalbų diena (rugsėjo 26-oji) buvo paminėta ir Kartenos mokykloje-daugiafunkciame centre, kur mokoma ir mokomasi anglų ir rusų kalbų, o užsienio kalbas dėsto kvalifikuotos savo srities specialistės – J. Lisauskienė, J. Jurgilienė, I. Smilingienė, R. Valaitytė. Pagrindinis Europos kalbų dienos tikslas – plėtoti turtingą Europos kalbų įvairovę, padėti suvokti kalbų mokymosi svarbą.

Mokiniams patiko integruota veikla. Jie rengė ir pristatė anglų ir rusų kalbų projektinius darbus; 3, 5, 6–10 klasių mokiniai dalyvavo dailyraščio rašymo konkurse (mokyt. J. Lisauskienė, I. Smilingienė). Dailyraštis buvo rašomas anglų ir rusų kalbomis, jis buvo estetiškai apipavidalintas. Kūrybingiausi, kruopščiausiai atlikti darbai pateko į parodą – mokinių sukurtos iliustracijos, tekstai apie šypsenėlę papuošė rusų ir anglų kalbos kabinetų duris.

Taigi, kaip teigia Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro užsienio kalbų mokytojos, organizavusios Europos kalbų dienos paminėjimą, šiais laikais būtina mokėti bent kelias užsienio kalbas. Tada galima laisvai keliauti, bendrauti su įvairių šalių ir kultūrų žmonėmis, pažinti jų krašto istoriją, papročius ir tradicijas.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner