2013-04-02

2013-04-03 (trečiadienį) 13.00 val. mokyklos aktų salėje vyks susitikimas su buvusia mūsų mokyklos mokine Alina Kiliesaite, kuri šiuo metu dirba Europos Komisijoje (Vertimo žodžiu direktorate).

Ji atvyksta pagal Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje organizuojamą programą „Grįžtame į mokyklą“ Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai proga.

Pagal programą „Grįžtame į mokyklą“ Europos Komisijoje dirbantys lietuviai 2013 m. balandžio 2–5 d. lankysis savo buvusiose mokyklose ir su mokiniais aptars įvairias temas, susijusias su Europos Sąjunga, bei pasidalins savo darbo ES patirtimi. Savo asmenine patirtimi ir pasakojimais jie mokiniams padės geriau suprasti, kas yra Europos Sąjunga ir kokias galimybes ji teikia jaunajai kartai.

Programą „Grįžtame į mokyklą“ globoja Europos Komisijos Pirmininkas J. M. Barroso ir Pirmininko pavaduotoja V. Reding.

2013 m. gegužės 9 d. Lietuvos mokyklose vyks „Europos egzaminas“, kurio metu bus renkami geriausiai apie ES nusimanantys moksleiviai. Susitikimai su Europos Komisijoje dirbančiais tėvynainiais leis moksleiviams geriau suvokti Europos Sąjungoje vykstančius procesus ir aktualijas. Panašūs susitikimai anksčiau vyko ir kitose ES Tarybai pirmininkaujančiose šalyse, juos mokiniai ir programos dalyviai įvertino kaip turiningą ir motyvuojančią patirtį.

Kviečiame visus: moksleivius, mokytojus, tėvelius, visos bendruomenės narius. Manau, kad šis susitikimas būtų įdomus ir naudingas visiems tobulinant savo kompetencijas.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner