2024-03-26

NETRADICINIO UGDYMO KARJERAI PAMOKOS


      Kovo 25 d. 5–10 kl. mokiniams vyko netradicinio ugdymo karjerai pamokos „Profesijų įvairovė“ (veiklas organizavo ir koordinavo karjeros specialistė Jurgita Korsakienė bei pavaduotoja ugdymui Aušra Gedgaudienė).
    Pirmiausia 6–8 kl. mokiniai dalyvavo Lietuvos švietimo muziejaus tarptautinio projekto „Muziejus ant ratų“ interaktyviame edukaciniame žaidime „Reformatų ir kontrreformatų kova dėl įtakos XVI a. Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“.
      Su įvairiomis profesijomis mokinius supažindino ir kviestiniai lektoriai. Apie sporto trenerio darbą penktokams papasakojo Kretingos sporto mokyklos badmintono trenerė Vaida Slušnienė. 6–7 kl. mokiniai klausėsi Klaipėdos karjeros centro karjeros konsultantės Elenos Fartuškevičienės paskaitos „Ateities profesijos“. UAB „Nortus“ vadovaujantis konsultantas Audrius Leščiauskas su 8–10 kl. mokiniais aptarė, kokie įgūdžiai reikalingi verslo konsultantui.
     5–10 kl. mokiniai vyko ir į įvairias įstaigas. Penktokai su auklėtoja D. Stankaitiene aplankė Kretingos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Kartenos ugniagesių komandą. Skyrininkas Vaidas Puidokas ir ugniagesys Pranas Viršilas moksleivius supažindino su ugniagesio darbo specifika, pademonstravo, kaip veikia dūmų signalizatorius, kaip naudotis gesintuvu, papasakojo, ką daryti pamačius gaisrą ir pan.
     Šeštokai su auklėtoja A. Prižginaite lankėsi UAB „Kartenos vaistinė“. Vaistininkė Elena Žeimienė papasakojo apie savo profesiją, apie vaistų išdavimo tvarką, žolelių arbatas, maisto papildus, vitaminų naudą, sveikos mitybos svarbą, atsakė į mokinių klausimus. Moksleiviai bendravo ir su Kretingos rajono savivaldybės administracijos Kartenos seniūnijos specialiste Daiva Viskontiene. Šeštokai sužinojo, kokie kaimeliai priklauso seniūnijai, kiek žmonių gyvena Kartenoje, dėl kokių problemų žmonės dažniausiai kreipiasi į seniūnijos specialistus ir kt.
     7 kl. mokiniai su auklėtoja D. Norvaišiene vyko į UAB „Geralda“. Vadovė Jolanta Igarienė papasakojo, kada buvo įkurta įmonė, kiek žmonių dirba fabrike, kokių rūšių žvakės gaminamos, aprodė cecho įrenginius ir patalpas.
     8–10 kl. mokiniai su ugdymo karjerai specialiste J. Korsakiene vyko į UAB „Linas Agro“ Grūdų centrų Kartenos elevatorių (vadovas Vitalijus Kvietkauskas). Moksleiviai sužinojo, kokia yra bendroji elevatoriaus talpa, kokia įranga sumontuota komplekse, kokie grūdai priimami, kaip nustatoma derliaus kokybė ir  t.t.
     Netradicinio ugdymo karjerai pamokos buvo įdomios ir naudingos, nes suteikė galimybę pažinti skirtingas profesijas ne tik teoriškai, bet ir dalyvaujant praktiniuose užsiėmimuose.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner