2024-02-17

„Laisvė nėra leidimas daryti, kas patinka. Laisvė yra skirta tiesai ir išsiskleidžia tada, kai žmonija ieško tiesos ir gyvena ta tiesa“.
Popiežius Jonas Paulius II

VASARIO 16-OSIOS MINĖJIMAS MOKYKLOJE


     Vasario 15 d. mokykloje paminėta Lietuvos valstybės atkūrimo diena.
     Aktų salėje 1–10 kl. mokiniams vyko netradicinio ugdymo pamokos „Kas gi tu esi, Lietuva?“, kurias vedė mūsų mokyklos aštuntokas, Šaulių sąjungos narys Tomas Kripas. Pasak vedėjo, „Lietuva - tai ir tautiniai raštai, ir gimtoji kalba, ir padavimais apipintos kalvos, ir kūrybingi, perspektyvūs žmonės, pasiekę įvairiausių laimėjimų visose šiuolaikinio gyvenimo srityse“.
     Apie gimtąjį kraštą kalbėjo ir 1–10 kl. mokiniai (pristatyti įdomūs ir informatyvūs pranešimai). Anot pirmokų, Lietuva - tai MIŠKAI IR PARKAI, antrokai sakė, kad Lietuva - tai UPĖS, EŽERAI IR JŪRA, trečiokams tėvynė - KALVŲ IR PILIAKALNIŲ KRAŠTAS, ketvirtokai pasakojo apie Lietuvos REGIONUS (miestus, miestelius, kaimus ir gyvenvietes). Penktokai pristatė SPORTININKUS, garsinančius mūsų kraštą, šeštokai priminė MENININKUS, kūrusius ir kuriančius Lietuvos įvaizdį, septintokai kalbėjo apie lietuvius MOKSLININKUS. 8 kl. mokiniai papasakojo apie LIETUVIŲ KALBĄ, ISTORIJĄ, TRADICIJAS IR PAPROČIUS, o dešimtokai priminė, kas yra DEMOKRATIJA, ŽMOGAUS TEISĖS, PASIRINKIMŲ LAISVĖ IR KONSTITUCIJA. Gražiausius žodžius tėvynei skyrė ir Dienos centro vaikai.
     Po netradicinių pamokų vyko šventinis koncertas: renginio dalyviai ir svečiai klausėsi mokinių atliekamų skambių lietuviškų dainų, žavėjosi liaudies šokio unikalumu, klausėsi mažųjų deklamuojamų eilėraščių, stebėjo jaunųjų skaitovų meninę kompoziciją „Vaidiname eilėraštį“.
     Sveikinimo žodį visiems tarė mokyklos direktorė Laima Mačernienė. Už pasiruošimą renginiui padėkota mokiniams, klasių vadovams, šventės organizatoriams (muzikos mokytojai D. Norvaišienei, šokio specialistei J. Vaičekauskienei, lituanistei V. Brunalienei, ikimokyklinio ugdymo pedagogei A. Venckauskienei, bibliotekos vedėjai A. Bončkienei, dailės mokytojai L. Steponavičienei).

Nuotraukos fotogalerijoje:

Netradicinio ugdymo pamokos „Kas gi tu esi, Lietuva?“

Šventinis koncertas

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner