2023-12-28

KALĖDINĖ ŠVENTĖ


     Gruodžio 22 d. 17 val. Kartenos kultūros skyriuje vyko 1–10 kl. mokinių kalėdinė šventė-spektaklis „Ir nusileido dangus ant Žemės“ (scenarijaus autorė - mokytoja Vitalija Brunalienė).
     „Iš pradžių buvo tik tyla - balta, tiršta, švelni“,- teigė renginio vedėja Edita Mackevičienė ir į sceną pakvietė tylos kūdikėlius (pirmokus). Vaikai paporino ne vieną išmintingą posakį apie tylą ir tylėjimą („Tyla - tai auksas“, „Kartais tylėjimas raiškesnis už visas kalbas“, „Rėksnys į namus, tyla iš namų“ ir kt.). Vėliau scenoje pasirodė pikti ir paniurę debesys (antrokai), baltų snaigių būrelis (trečiokai), siautėjo vėjai (ketvirtokai). Pradinukai šoko, dainavo, minė mįsles.
     Vyko ir dailės pamoka: kiškiai (penktokai) piešė žiemą. Ne morką, ne kopūstą, bet baltas eglutes ir raudonas nykštukų kepures.
     Netrukus pasigirdo tylus šlamesys: pradėjo linguoti medžiai, tarp jų plaikstėsi miško dvasios, lakstė sutrikusi eglė, pasirodė paukščių ansamblis „Miško balsai“ bei žaviausi, švelniausi, grakščiausi ir stipriausi elniai (šeštokai).
     UAB „Nykštukai-pykštukai“ (septintokai) paskelbė akcininkų susirinkimą ir svarstė finansų klausimą, taip pat gamino kalėdines dovanas, kad įtiktų ne tik vaikams, bet ir akcininkėms fėjoms. Pastarosios relaksavo grožio salone „Rasos lašas“, nes, verslininkių fėjų giliu įsitikinimu, burtų lazdelė dirba produktyviau, kai ją valdo išpuoselėta ir manikiūru papuošta ranka.
     Netrukus scenoje pradėjo kalbėtis dovanos, saldainiai, lėlė, meškinas, atvirukas (aštuntokai). Surengtas žaislų madų demonstravimas.
    Išmintingiausias tiesas dėstė literatūriniai herojai, lyderiai, motyvatoriai, visatos grožis, žiedas, pažiba... (dešimtokai). Prometėjas pareiškė nusileidęs nuo Olimpo kalno, kad žmonėms dovanotų šviesą - proto, akių, širdies. Muškietininkai teigė, kad garbė jiems svarbesnė net už gyvybę. Don Kichotas tikino, kad gyvenime egzistuoja tik gėris, grožis ir tiesa, o Sanča Pansa viskuo suabejojo ir palinkėjo žmonėms gyventi šia diena. „Teisingumas, protingumas, sąžiningumas, kilnumas, garbingumas ir meilė telydi jus visur ir visada“,- palinkėjo literatūriniai herojai.
     Renginio dalyviams ir svečiams direktorės Laimos Mačernienės sveikinimo žodžius perskaitė pavaduotoja ugdymui Aušra Gedgaudienė. Padėkota mokytojams, klasių vadovams, jauniesiems aktoriams (1–10 kl. mokiniams), renginio organizatoriams (V. Brunalienei, D. Norvaišienei, J. Vaičekauskienei, E. Mackevičienei, L. Steponavičienei, R. Varkojui), iniciatyviems, niekada neatsisakantiems pagelbėti tėveliams.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner