2023-03-15

IŠVYKA Į PROFESINIO MOKYMO CENTRĄ

    Kovo 14 d. 9–10 klasių mokiniai, lydimi karjeros specialistės Almos Slaboševičienės ir 10 klasės auklėtojos Janinos Vaičekauskienės, lankėsi Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Kretingos filiale bei susipažino su mokymosi sąlygomis šioje ugdymo įstaigoje.
    Mokinius pasitiko neformaliojo švietimo organizatorė Ieva Šiaulytė ir dėstytoja Aušra Grikštaitė. Devintokams ir dešimtokams trumpai pristatytos profesinio centro studijų programos, išsamiau supažindinta su automatinių sistemų mechatroniko, automobilių mechaniko, virėjo, traktorininko specialybėmis.
    Mokiniai apžiūrėjo klases, dirbtuves, bendrabučius, pabendravo su studentais, dėstytojais, uždavė rūpimus klausimus. Smalsiausieji turėjo galimybę pavairuoti traktorių, tapti suvirintoju ar virtuvės šefu.
    Aktualu buvo sužinoti ir tai, jog Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre gali ugdytis ir specialiųjų poreikių turintys mokiniai (jie įgyja virėjo specialybę).
    Vieningai pritarta, jog tokios išvykos yra labai naudingos ir padeda mokiniams apsispręsti, kokią profesiją ir kur jie norėtų įgyti. Dėkojame  Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Kretingos filialo šauniosioms darbuotojoms Ievai ir Aušrai, mokytojams, studentams už puikų mokyklos veiklos, profesijų pristatymą!
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Karjeros specialistė A. Slaboševičienė

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner