2023-03-04

„PASIMATUOK PROFESIJĄ“

     Vasario 28 d. mokykloje suorganizuota netradicinio ugdymo diena „Pasimatuok profesiją“, skirta ugdymui karjerai (iniciatorės - pavaduotoja ugdymui Aušra Gedgaudienė ir karjeros specialistė Alma Slaboševičienė). Šio renginio tikslas - supažindinti mokinius su profesijų įvairove bei karjeros galimybėmis. Įdomiose, turiningose veiklose, paskaitose dalyvavo 1–10 kl. ugdytiniai.
      Su bitininko profesijos ypatumais pradinukus supažindino Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos ūkio dalies vedėja, bitininkų būrelio vadovė Simona Mikelkevičienė. 1–4 kl. mokiniai sužinojo daug įdomių faktų apie bites, visi pasigamino po bičių vaško žvakelę, smalsiausieji pasimatavo bitininko aprangą.
       Šauni Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centro Kretingos skyriaus mokytojų ir mokinių komanda pradinukams pristatė automobilių mechaniko, dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo, automatinių sistemų mechatroniko, virėjo specialybes (su šiomis profesijomis supažindinti ir penktokai-dešimtokai). 1–4 kl. mokiniai atliko įvairias praktines užduotis, sprendė kryžiažodžius, atsakinėjo į klausimus, patys aktyviai viskuo domėjosi. Antrokai ir penktokai dalyvavo veikloje „Rankdarbių menas“, kurią vedė anglų kalbos mokytoja Milda Narkienė. Vaikams papasakota vilnos vėlimo atsiradimo istorija, supažindinta su vėlimo būdais. Mokiniai atliko ir praktinį darbą - iš vilnos vėlė paukščiukus, kurie Kovo 11-osios proga „nutūps“ ant stilizuoto medžio mokyklos fojė.
    5 kl. mokiniai dalyvavo paramediko Simono Žutauto paskaitoje. Penktokams papasakota ir praktiškai pademonstruota, kaip taisyklingai teikti pirmąją pagalbą. 6 kl. mokiniai mėgavosi dailės terapija su lektore Daiva Manukian. Su siuvėjo profesijos subtilybėmis 6–8 kl. mokinius ir su floristo specialybės ypatumais 6 kl., 9–10 kl. ugdytinius supažindino Klaipėdos technologijų mokymo centro atstovai. Moksleiviai ir skudurinę lėlę siuvo, ir subtilią puokštelę padarė.
       Septintokų ir aštuntokų laukė įdomus susitikimas su žinomu Kretingos fotografu Gvidu Taurinsku. Svečias ne tik papasakojo apie fotografo darbą, bet sužavėjo ir  įspūdinga fotoaparatų kolekcija. Mokiniams buvo labai smalsu išbandyti, kaip veikia kiekvienas fotoaparatas!
    Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro atstovė Ilona Stanevičiūtė 7 kl. mokiniams pristatė dekoratyvinio želdinimo profesiją. Aštuntokai su lektore Diana Intiene kalbėjo apie renginius, jų planavimą ir organizavimą.
       Mokiniams (atitinkamai pagal klases) buvo pristatytos Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centro, Klaipėdos technologijų mokymo centro ir Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro studijų programos.      
    Su 8–10 kl. mokiniais susitiko AB „Vakarų laivų gamykla“ karjeros planavimo koordinatorė Skaistė Mitkevičienė. Viešnia kalbėjo apie darbo galimybes įmonėje, ragino studijuoti paklausias inžinieriaus-mechaniko, laivų korpusų surinkėjo ir kt. profesijas, rodė filmuotą medžiagą apie laivų statymo ir dažymo procesus.
     Netradicinio ugdymo dienos veiklos buvo įdomios ir naudingos, nes suteikė galimybę pažinti skirtingas profesijas ne tik teoriškai, bet ir dalyvaujant praktiniuose užsiėmimuose.

      Karjeros specialistė Alma Slaboševičienė

 Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner