Mokytoja Rūta mėgsta ir moka tapyti

Mūsų mokykloje Rūta Valaitytė visiems yra žinoma kaip anglų kalbos mokytoja. Tačiau eksponuojamų darbų paroda sukėlė didelį susidomėjimą ir klausimą, kokia jos profesija iš tiesų. Taigi nusprendėme ją pakalbinti ir viską išsiaiškinti. Mokytoja mielai sutiko su mumis pasidalinti mintimis ir išsklaidyti visas abejones.

Sužinojome, kad ji baigė Dailės akademijos poskirį Telšiuose (anksčiau tai Telšių aukštesnioji taikomosios dailės mokykla, dabartinė Dailės akademija). Jos specialybė – dizainas, studijos truko 4 metus. Po to Vytauto Didžiojo Universitete studijavo teologiją, galiausiai Klaipėdos universitete anglų kalbą.

Paklausta, kodėl mūsų mokykloje dėsto anglų kalbą, ji atsakė, kad dėsto ir dailę, tačiau kitoje mokymosi įstaigoje. Dailė tapo tarsi pomėgis, širdies atgaiva, laisvalaikio užsiėmimas, tačiau didesnę veiklos dalį užima anglų kalba.

Mokytoja domisi labai įvairiomis dailės technikomis. Šiuo metu ji bando dekopažo techniką, kuri reikalauja daug kantrybės, teorinių žinių. Mokykloje eksponuojamų darbų technika – tapyba ir grafika (koliažas), šilko tapyba. Kadangi daugiau studijavo tapybą akvarėle, ši technika ir grafika jai labiausiai patinka.

Ir galiausiai, kai paklausėme, kuri profesija jai arčiau širdies, ji atsakė: „Labiau, žinoma, patinka dailė, o ne anglų kalba. Tačiau bandau suderinti šiuos dalykus. Dailei, menui skiriu savo laisvalaikį, lankau parodas, domiuosi šiuolaikine kūryba, bendrauju su menininkais. Tačiau manau, kad anglų kalba yra reikalinga kiekvienam, ypač šiuolaikinėje visuomenėje. Taigi dėstant anglų kalbą galima tobulėti, dėl to ir džiaugiuosi“.

Dėkojame mokytojai už nuoširdų interviu, linkime sėkmės kūryboje ir tikimės išvysti dar daug jos eksponuojamų darbų. Nepamirškite aplankyti šios parodos!

 Lina Drungilaitė ir Aurelija Januškaitė, 10 klasė

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner