Nuostabi kelionė po Italiją

Mūsų atmintyje ilgai išliks š.m. spalio 11-19 dienos. Su Kretingos Meno mokykla vykome į kelionę po nuostabią šalį – Italiją. Išvykome naktį iš 10 dienos į 11. Pravažiavome Lenkiją, Slovakiją ir po paros atvykome į Vengrijos sostinę Budapeštą, kur pasilikome pernakvoti. Kitą rytą vaikščiojome po šį miestą. Sužinojome, iš kur kilo sostinės pavadinimas, aplankėme garsųjį Marcipano muziejų, kur išvydome įspūdingus architektūros statinius iš marcipanų. Po 5 valandų vaikščiojimo pajudėjome Italijos link. Pravažiavome Kroatiją, Slovėniją, tada kirtome Italijos sieną. Gyvenome kempinge, Lančiano mieste, Adrijos jūros pakrantėje, kur vyko tarptautinis akordeonistų festivalis. Čia susipažinome su kitais festivalio dalyviais iš Rusijos, Ukrainos, pačios Italijos ir kt., Gėrėdamiesi vasarišku oru, maudėmės Adrijos jūroje. Lančiane gyvenome 4 dienas.

Turbūt didžiausią įspūdį paliko aplankyta Italijos sostinė Roma bei joje įsikūręs miestas – valstybė Vatikanas. Pamatėme Koliziejų, Panteoną, Forumą, Trevi fontaną, Didžiąją Šventosios Marijos ir Švento Pauliaus bazilikas ir daug kitų įspūdingų statinių. Perėję tiltą virš Tibro upės, atsidūrėme Vatikane – mažiausioje pasaulio valstybėje ir pagal gyventojų skaičių, ir pagal plotą. Įžengę į Šv. Petro aikštę išvydome Šv. Petro baziliką – didžiausią ir puošniausią katalikų bažnyčią pasaulyje. Visas Vatikanas yra kultūros ir religijos paminklas. Visada prisiminsime, kad pabuvojome tokioje įspūdingoje vietoje. Taip pat aplankėme Pizą ir jos svyrantį bokštą, Florenciją, kur gyveno ir kūrė tokie žinomi menininkai kaip Mikelandželas, Leonardas da Vinčis, Dantė, Rafaelis ir kt., Boloniją, kur išlikęs seniausias Europos universitetas (įkurtas 1086 m.), daug muziejų. Šiame mieste išbuvome 9 valandas. Tai buvo paskutinis aplankytas Italijos miestas.

Didelį susižavėjimą paliko Italijos gamta, ypač kalnai, skanus maistas, o ypatingai – labai svetingi ir nuoširdūs žmonės. Mūsų kelionės tikslas buvo pasiektas, beliko tik kelias iki Lietuvos. Grįždami sustojome Lenkijos mieste – Krokuvoje. Čia pernakvojome ir su liūdesio bei džiaugsmo gaidele laukėme, kada kirsime Lietuvos sieną.

Kelionė – tai nauji įspūdžiai, naujos pažintys, galimybė daug sužinoti bei gerai praleisti laiką. Dar ir dabar gyvename įspūdžiais po praėjusios kelionės ir laukiame jau kitos.

 Laura Jonušaitė, 11 klasė
Monika Mikalavičiūtė, 12 klasė

    

    

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner