2020-06-10

INTEGRUOTAS PROJEKTAS „AUGU SVEIKAS IR LAIMINGAS“

Birželio 1–5 d. pradinio ugdymo pedagogės Virgina Domarkienė, Rima Bitautienė, Regina Baltuonienė ir Morta Kairienė 1–4 klasių mokiniams organizavo integruotą projektą „Augu sveikas ir laimingas“ (virtualioje erdvėje). Renginių ciklo tikslas – ugdyti sveiką, kūrybingą, aktyvų, bendražmogiškų vertybių pamatus įgijusį vaiką.

Birželio 1 d. pradinukai paminėjo Tarptautinę vaikų gynimo dieną: nuotoliniu būdu vyko šventė „Vaikystės alėja“, kurios metu sportuota („Sportuoju aš, sportuok ir tu“), rašytas laiškas vasarai.


Antradienį (birželio 2 d.) 3–4 kl. mokiniams organizuota mokslinių eksperimentų diena, o pirmokai ir antrokai dalyvavo projektinėse veiklose „Matematika aplink mus“. 1 kl. jaunieji matematikai gamino lankstinukus „Matuoju ir lyginu“ bei plakatą „Skaičiais apie save“. 2 kl. ugdytiniai atliko kūrybinius darbelius „Paveikslas iš pusės, trečdalio, ketvirtadalio...“ bei „Žingsnių juostelės“.

Trečiadienis (birželio 3 d.) – sporto ir sveikatingumo diena. Pirmokai tądien peržiūrėjo ir aptarė filmą „Aš, mano šeima ir Lietuvos istorija“, antrokai dalyvavo viktorinoje „Žmogus ir jo sveikata“. 3 kl. mokiniai domėjosi, ką ir kaip valgo drugeliai, o ketvirtokai susipažino su vaistinių augalų savybėmis.

Pažintinės dienos metu (birželio 4 d.) pradinukai virtualiai keliavo po Lietuvą („Linkėjimai nuo jūros“, „Veliuonos piliakalniai“, „Gamta – tai menas!“, „10 lankomiausių Lietuvos vietų“).

Penktadienį (birželio 5 d.) vyko mokslo metų užbaigimo šventė. 1–4 kl. mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose: „Virtualus kelialapis į vasarą“, „Saugiai praleisiu vasaros atostogas – sveikas grįšiu į mokyklą“, „Žaislų istorijos“, „Ketvirtokų atsisveikinimas su pradžios mokykla“.

Integruoto projekto „Augu sveikas ir laimingas“ virtualios pažintinės bei matematinės projektinės veiklos, eksperimentai, viktorinos ir kiti renginiai, propaguojantys sveiką gyvenseną, padėjo ugdyti meninę, estetinę, kultūrinę, sveikatos saugojimo kompetencijas, leido atsiskleisti mokinių kūrybiškumui.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner