2020-01-29

„FILMAI PADEDANTYS AUGTI“

BIBLIOTEKOJE ĮKURTAS KINO KLUBAS

Kinas – ne tik laisvalaikio praleidimo būdas. Kinas gali padėti vaikams mokytis. Dalyvaudami kino klube moksleiviai stiprina bendravimo gebėjimus, vysto kritinį mąstymą, ugdo pasitikėjimą savimi, semiasi papildomos informacijos, susijusios su įvairiais dėstomais dalykais.

Mokyklos biblioteka prisijungė prie edukacinio kino platformos „Kinas edukacijos ugdymo bazėje“. Edukacinėje platformoje užsiregistravusiems vartotojams suteikiama galimybė naudotis vystoma dokumentinių filmų ir metodinių priemonių baze.

Kino klubo dėka kiekvieną savaitę  galėsite surengti po filmo peržiūrą iš  specialiai projektui sudaryto filmų katalogo, patys pasirinkdami norimą filmą. Svarbiausia – nereikės rūpintis filmų licencijomis, o filmus moksleiviai galės žiūrėti legaliai ir nemokamai.

Nuo sausio 20 d. kino edukacijos platformoje jau galima žiūrėti animacinę Justino Marcinkevičiaus kūrinio „Grybų karas“ ekranizaciją (rež. Antanas Skučas, 2018), Andriaus Lekavičiaus filmą „Spec. Žvėrynas“ (2018), pasakojantį apie 1991 m. Lietuvoje sukurtą pirmąjį neoficialų Lietuvos kariuomenės specialųjį būrį. Taip pat bus galima pamatyti Eimanto Belicko dokumentiką „Tumo kodeksas“ (2018) apie Juozo Tumo-Vaižganto gyvenimą, Miglės Satkauskaitės istoriją „Išeiti iš namų“ (2018) apie kalnų keliautoją Algimantą Jucevičių, Julijos Černovskajos kelio dokumentiką „Lida, Vanda, Liusia“ (2015) apie trijų režisierės močiučių kelionę į Vakarų Europą, atskleidžiančią nepaprastą šeimos istoriją, santykius ir skirtumus tarp šiuolaikinės ir sovietinės kartų, bei Klaudijos Matvejevaitės trumpametražį „Paskutinė diena“ (2017).

„Kino klubai“ jau dabar yra virš 50 užsienio ir lietuviškų filmų. O šiuo metu „Kino klubų“ programas papildė du nauji filmai –„Oskarui“ ir „Auksiniam gaubliui“ nominuotas animacinis filmas „Mano mažoji sesutė Mirai“ (rež. Mamoru Hosoda, 2018) apie magišką sodą, kuriame gali keliauti laiku bei erdve ir sutikti savo šeimos narius skirtingais jų gyvenimo laikotarpiais, bei apie vaikų roko grupę pasakojantis nuotaikingas filmas „Pašėlusios gastrolės“ (rež. Christian Lo, 2018).

KVIEČIAME REGISTRUOTIS KINO PERŽIŪROMS BIBLIOTEKOJE

Kino filmų sąrašas

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner