2010-12-31

Sausio 13 d. mūsų mokyklos bendruomenė dalyvavo pilietinėje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“.

1991 m. sausio 13 d. tautos vienybės jausmas padėjo pasipriešinti brutaliai karinei jėgai ir apginti laisvę. Šia iniciatyva mūsų bendruomenė nors mažą dalelytę tos vienybės jausmo patyrė įžiebdama žvakutes ant kabinetų ir koridorių palangių ir pagerbdama žuvusiųjų atminimą.

8.00 val. vsi susirinko mokyklos fojė prie stendų su žuvusiųjų nuotraukomis bei žvakėmis prie jų ir prisiminimais apie įvykius (mokytoja K. Litvinienė). Mokytojai talkino devintokės Agota Domarkaitė ir Monika Gigersonaitė, dešimtokės Aurelija Januškaitė, Lina Drungilaitė, Brigita Viršilaitė, Šarūnė Drungilaitė. Mokinės surinko savo artimųjų ir mokytojų prisiminimus apie sausio 13-osios naktį bei kitus sausio įvykius.

Tautos dukrai ir sūnums pagerbti mokytoja Vitralija Brunalienė parengė montažą. Skaitovai Agota Domarkaitė, Martynas Mikalavičius, pradinukai Gabrielius Šnepeta, Meda Mockutė, Viktorija Raminaitė.

Merginų ansamblis padainavo dainą „Brolužis“, gitara grojo dvyliktokas Tomas Beniušis.

Po minėjimo mokiniai ir mokytojai išsiskirstė į kabinetus. Likusią pamokos dalį mokytojai mokiniams pasakojo apie įvykius prie Televizijos bokšto ir Seimo bei provincijoje, Lietuvos radijo ir televizijos darbuotojų, Seimo narių prisiminimus.

  

  

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner