2019-10-28

„Tautos mokslas ir išmintis yra amžina ir visų didžiausia garbė“.
Simonas Daukantas

Dalyvauta rajoniniame renginyje

Spalio 24 d. 12 val. Kretingos Simono Daukanto progimnazijoje vyko rajoninis konkursas „Simonas Daukantas ir mes“, skirtas vieno žymiausių tautinio lietuvių atgimimo pradininkų, pirmojo lietuviškai rašiusio Lietuvos istoriko gimimo metinėms ir Žemaitijos metams paminėti.

Renginyje, kurį vedė progimnazijos direktorė S. Jonaitienė ir lituanistė R. Katkuvienė, dalyvavo mokyklos šeimininkų, VšĮ Pranciškonų gimnazijos. M. Daujoto progimnazijos ir mūsų mokyklos-daugiafunkcio centro šeštokų komandos (po 5 vaikus).

6 klasės mokiniams teko prisistatyti, atsakyti į 10 klausimų apie Simono Daukanto asmenybę ir jo veiklą bei Lietuvos istoriją, pademonstruoti žinias apie S. Daukanto kūrybą (sugrupuoti jo knygas į atskiras kategorijas: istorijos veikalai, žodynai, tautosakos rinkiniai, pamokomojo pobūdžio knygelės), atpažinti senovinius daiktus ir nurodyti jų paskirtį, į lietuvių kalbą išversti žemaitiškus žodžius, atlikti loginę užduotį „Simono Daukanto kelias“, iš sagų sudėlioti pateiktos patarlės žodžius.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad mūsų mokyklos šeštokai – Aušrinė Jurevičiūtė, Gabrielė Mataitytė, Astijus Lygutas, Deimantas Metrikis, Nedas Žagaras – laimėjo III vietą. Mokiniams įteiktas progimnazijos padėkos raštas ir saldusis prizas.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner