2019-11-10

Geografijos ir dailės pamokos netradicinėse mokymo erdvėse

Šių metų spalio 18 dieną 8 klasės mokiniai tradicinę pamoką klasėje iškeitė į pamoką traukinio vagono erdvėje. Kelionės metu traukinyje „Kūlupėnai-Klaipėda“ vyko dailės pamoka. Jos tema – „Dailė keičia aplinką“. Tikslas buvo nufotografuoti traukinį iš išorės ir vidaus, eskizuoti vagono vidaus realistinį vaizdą. Taip pasiruošiant kitai dailės pamokai – keisti vagono interjero dizainą.

Iššūkis, užduoties įgyvendinimui buvo didžiulis – piešti, pasidėjus popieriaus lapą ant kelių, nuolat vagonui judant  išgauti tiesias linijas, o galiausiai - atlaikyti šalia keliaujančių žmonių pilnus nuostabos žvilgsnius.

Dailės pamoką vedė mokytoja Indrė Paulienė.

Ši kelionės atkarpa buvo tarsi startas didelio informacijos kiekio pasisėmimui Valstybinėje įmonėje „Klaipėdos jūrų uosto direkcija“, apie kurią mažai ką žinojome. Pasirodo, kad Klaipėdos valstybinis jūrų uostas yra pagrindinis šalies transporto mazgas ir Lietuvos valstybės vartai į pasaulį. Iki nepriklausomybės atkūrimo Klaipėdoje veikė du atskiri uostai: prekybos ir žvejybos. Uosto teritorijoje veikia apie dviešimt skirtingoms žinyboms priklausančių įmonių ir organizacijų.

1996 metais buvo priimtas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įstatymas, kuris nustato, kad Klaipėdos uosto žemė, akvatorija, krantinės, hidrotechniniai įrenginiai, navigacijos keliai, kanalai ir įrenginiai bei kiti infrastruktūros objektai priklauso valstybei ir negali būti privatizuojami.

Visus šiuos valstybės objektus valdo ir jų veiklą užtikrina valstybės įmonė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, kurios pagrindinis tikslas – nuolat vystyti uostą, išlaikyti jį konkurencingumą, didinti krovos apimtis.

Pamokos kulminacija buvo itin netikėta – dalyvaujant viktorinoje, už teisingus atsakymus mokiniai buvo apdovanoti ne pažymiais, o gausiomis dovanomis: firminiais uosto saldainiais, rašikliais, spalvotais pieštukais ir net USB atmintinėmis.

Išvykos pabaigoje, pasisotinę arbata, bandelėmis, sulčių kokteiliais ir jogurtais, grožėjomės Klaipėdos senamiesčio vaizdais, kurio istoriją trumpai pristatė geografijos mokytoja Rūta Trakienė.
Praturtėję žiniomis ir dovanomis grįžome atgal į savo mokyklą.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner