2019-10-27

PAGEBRTI SENJORAI

Spalio 2 d. 15 val. Kartenos mokyklos muziejuje-edukacijos centre vyko popietė, skirta Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai paminėti. Renginį „Ruduo į tavo širdį auksu laša...“ vedė mokytoja Rūta Trakienė, jai talkino kolegė Indrė Paulienė.

Popietėje dalyvavę senjorai atvirai ir nuoširdžiai dalijosi prisiminimais iš vaikystės ir jaunystės metų, o į užtarnautą poilsį išėję pedagogai linksmino istorijomis, kaip sukdavosi iš keblių situacijų mokykloje, kai vaikai neklausydavo ar bėgdavo iš pamokų, kaip patiems mokytojų kolektyve teko „išsikovoti vietą po saule“ ar suprasti tikrai sudėtingą žemaičių kalbą.

Šventėje dalyvavo ir gausus būrys buvusių kultūros darbuotojų, dabar aktyviai dalyvaujančių saviveikloje, t. y. šokančių, dainuojančių, kuriančių grožį įvairių bendruomenės renginių metu.

Popietėje dalyvavo ir buvę medikai, dabar jau senjorai, kurie kalbėjo apie tai, kiek laimės ir prasmės jų gyvenimui suteikė į šį pasaulį atėjusi nauja gyvybė ar išgelbėta žmogaus gyvastis. Klausytasi ir  kuriančių vietos žmonių.

Senjorams dainavo mokytojos Daivos Norvaišienės vadovaujami jaunieji atlikėjai. Skambėjo daina „Ašarėlė“, popietės dalyviai  kartu užtraukė ir liaudies dainą „Už žalių miškelių“. Pianinu skambino Salantų meno mokyklos auklėtinė, Kartenos mokyklos aštuntokė Aistė Slušnytė.

Romėnai sakė: „Jaunesnysis jautis mokosi iš vyresniojo“. Pabuvę popietėje kartu su senjorais, jaunesniosios kartos atstovai suvokė, kad pagyvenusių žmonių išmintis – neginčijama vertybė, kad senjorai labai reikalingi ir naudingi šeimai bei visuomenei.

Indrė Paulienė

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner