2019-10-27

„Mokytojas yra tarsi tiltas, per kurį vaikas pasiekia tautos ir pasaulio kultūros lobius“.
K. Pukelis

PAMINĖTA TARPTAUTINĖ MOKYTOJŲ DIENA

Spalio 4 d. 12 val. mūsų mokykloje vyko šventė – paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Renginį organizavo Mokinių tarybos atstovai (vadovė V. Tamošauskienė), jį vedė dešimtokai Lauryna Januškaitė ir Arnas Jurevičius.

Į aktų salę susirinkusius pedagogus pirmiausia pasveikino lituanistės V. Brunalienės vadovaujami jaunieji mokyklos skaitovai, iš kurių net du – drąsieji džentelmenai Mindaugas ir Vilius Mažeikiai (7 kl.) – žemaitiškai prisipažino „baise“ mylintys mokytojus. Taip pat skambėjo jaunučių choro atliekama daina „Ašarėlė“ (vadovė D. Norvaišienė).

Patys pirmieji savo mylimiausias mokytojas Virginą, Rimą, Reginą ir Mortą sveikino pradinukai. Vaikai deklamavo eiles ir džiugino pedagoges mielomis dovanėlėmis: gėlėmis, balionais, saldainiais, piešiniais, rankų darbo atvirukais ir kt.

Savo auklėtojas sveikino ir 5-10 klasių mokiniai. Penktokai smagiai šoko, šeštokės dainavo, septintokai vaidino. 8 klasės mokiniai  surengė linksmą ir trankų „tūsą“  ir auklėtojai raudonų rožių „bukietą“ priskynė, devintokai suvaidino keletą etiudų apie tai, kaip mokiniai elgiasi pamokų metu, o kai dešimtokai savo auklėtojai užtraukė „Skinsiu raudoną rožę“, jiems pritarė ir plojo visa salė.

„Šiandien į širdį įsileidome juoko, paprastumo ir džiaugsmo. <...> Vaikai, kuriems mes kasdien sistemingai „piliavojame nervus“, šiandien sukūrė įspūdingą šventę“,- sveikindama pedagogus ir dėkodama mokiniams kalbėjo įstaigos vadovė L. Mačernienė. Profesinės šventės proga mokytojus pasveikino ir Kartenos seniūnė Arūnė Putvinienė bei jos pavaduotoja Daiva Viskontienė, taip pat Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos Kartenos filialo vedėja Zinaida Viršilienė.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner