2019-04-01

PAMINĖTA VAIKŲ KNYGOS DIENA

Tarptautinė vaikų knygos diena nuo 1967 m. švenčiama kasmet balandžio 2-ąją – žymaus danų pasakininko H. K. Anderseno gimimo dieną. Šiemet šios šventės rėmėjas – Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius. Šia proga dailininkas ir vaikų knygų autorius Kęstutis Kasparavičius nupiešė plakatą ir pasaulio visuomenei parašė laišką-kreipimąsi, kurio pagrindinė idėja – „Knygos padeda neskubėti“.

Kovo 29 d. Tarptautinė vaikų knygos diena paminėta ir mūsų mokykloje: bibliotekos vedėja Alvyra Bončkienė suorganizavo popietę „Skaitymai žemaitiškai“. Kadangi 2019 m. paskelbti Žemaitijos metais, tai šventės dalyviai ir „rokavosi“ žemaitiškai (tarmiškai skaityti lietuvių autorių prozos ir poezijos tekstai).

Renginį linksmai žemaitiškai pasikalbėdami pradėjo ikimokyklinio ugdymo grupės „Nykštukai“ auklėtiniai Jogailė ir Gedas. Priešmokyklinukas M. Stankaitis padeklamavo eilėraštį apie katiną, o 2 kl. mokinė E. Sakalauskaitė skaitė pasaką apie raganėlę. Žemaitiškai „rokavosi“ ir trečiokai G. Žiobakaitė, U. Rimkus, E. Smaginas, 4 kl. mokiniai J. Domarkas, K. Mikutaitė, I. Stroputė, V. Bernotaitė, A. Molokanovas bei šeštokai V. ir M. Mažeikiai, U. Pakalniškytė. Vaikai dovanų gavo po knygos skirtuką, o N. Kliukaitės-Kepenienės knygelės „Verpėjėlė“ įteiktos geriausiems skaitovams – E. Sakalauskaitei ir J. Domarkui.

Bibliotekos vedėja A. Bončkienė pagyrimo raštus įteikė ir konkurso „Skaitome pasaką“ laimėtojoms – 1 klasės mokinėms E. Kolajanskaitei, V. Rimkutei bei E. Kniukštaitei. 

 

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner