2018-12-19

Pamoka-išvyka

„Įvairių technologijų taikymas Vakarų spaustuvėje
ir Palangos oro uoste“

Gruodžio 11 d. dešimtos klasės mokiniai dalyvavo integruotoje dailės, technologijų-geografijos pamokoje-išvykoje tema  „Įvairių technologijų taikymas Vakarų spaustuvėje ir Palangos oro uoste“. Pamoką organizavo ir vedė dailės ir technologijų mokytoja I. Paulienė ir geografijos mokytoja R. Trakienė.

Pamokos tikslai buvo gilinti žinias apie Lietuvos transporto tinklą, detaliau susipažinti su oro transporto padėtimi Lietuvoje ir mūsų regione bei sužinoti, kokios yra spaudos galimybės, kuriant įvairius kūrybinius darbus.

Išvykos metu mokinai lankėsi UAB „Vakarų spaustuvė“ Kretingoje, kur buvo supažindinti su leidinių maketavimo ir spausdinimo specifika, įmonės turimais techniniais resursais bei leidžiamų spaudinių įvairove. Mokiniai susidomėję klausėsi, kaip spausdinami laikraščiai, bukletai ir kiti leidiniai, teiravosi, kokį  išsilavinimą reikia įgyti, norint  dirbti šioje įmonėje.

Apdovanoti atminimo dovanėlėmis, mokiniai išvyko į Palangos skrydžių valdymo centrą VĮ „Oro navigacija“, kuriame vyko antra pamokos dalis. Praėję  griežtą apsaugą, mokiniai pateko į skrydžių valdymo bokštą. Centre dirbantys žmonės supažindino su savo darbo ypatybėmis – kaip jie reguliuoja lėktuvų pakilimus ir nusileidimus, kokios turi būti oro ir techninės sąlygos. Kaip teigė ekskursijos vadovė,  skrydžių vadovo pareigos  labai atsakingos ir pilnos streso,  todėl ne visi baigę mokslus ryžtasi dirbti šį  darbą. Nustebinti jų darbo sudėtingumo, sužinoję kaip valdomi lėktuvų skrydžiai, kiek jų įvyksta per dieną ir kitus dalykus, mokiniai ir mokytojos padėkojo už ekskursiją jos vadovei R. Kiaudienei ir išvyko  į Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centrą.

Trečioji pamokos-išvykos dalis vyko Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centre Palangoje, kur centro darbuotojai supažindino mokinius su turimų profesijų įvairove, centro tradicijomis ir mokymosi sąlygomis.

Kupini įspūdžių, mokiniai grįžo namo atlikti gautų užduočių ir parengti pranešimų, kuriuose gautomis žiniomis dalinsis su visa mokyklos bendruomene.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner