2018-11-06

Dalyvavome viktorinoje „Simonas Daukantas ir mes“

Spalio 26 d. Kretingos Simono Daukanto progimnazijoje vyko rajoninis 6–7 klasių mokinių konkursas „Simonas Daukantas ir mes“, skirtas šio lietuvių tautos istoriko, švietėjo, rašytojo 225-osioms gimimo metinėms paminėti. Viktoriną vedė  progimnazijos direktorė S. Jonaitienė, jai talkino lietuvių kalbos mokytoja metodininkė R. Katkuvienė.

Renginyje dalyvavo ir mūsų mokyklos komanda (5 vaikai): K. Samulionytė, V. Rimkus, K. Narvilaitė, E. Stonkutė ir G. Kaubrys. Be karteniškių ir mokyklos šeimininkų – daukantukų – komandų konkurse sulaukta dalyvių iš Grūšlaukės mokyklos-daugiafunkcio centro, M. Daujoto progimnazijos, VšĮ Pranciškonų gimnazijos.

Konkurso metu mokinių komandos turėjo pademonstruoti Lietuvos ir Kretingos istorijos, etnokultūrines žinias, išmanymą apie Daukanto veiklą ir kūrinius. Renginio dalyviai nustebino ir šmaikščiais prisistatymais.

Džiugu, kad mūsų mokinukai viktorinoje pasirodė labai gerai – laimėta III vieta (kartu su M. Daujoto progimnazijos atstovais). Komandai įteiktas padėkos raštas ir saldžios dovanėlės.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner