2018-09-27

Prisijungta prie tvaraus judėjimo akcijos

Rugsėjo 16-ąją startavo Europos judumo savaitė, kurios šiųmetis šūkis – „Pasirink ir judėk“. Prie judėjimą skatinančios iniciatyvos kasmet prisijungia ir mūsų mokykla.

Rugsėjo 20 d. pradinio ugdymo pedagogės R. Bitautienė, R. Baltuonienė, M. Kairienė ir V. Domarkienė suorganizavo 1–4 klasių mokinių žygį į Kartenos piliakalnį, vadinamą Pilies, Švedų, Lūžties kalnu. Pradinukai sužinojo, kad ant jo stovėjusi medinė pilis, kuri buvo svarbus kuršių Ceklio žemės gynybinis ir administracinis centras. Vaikams papasakota Kartenos miestelio pavadinimo atsiradimo istorija, pasivaikščiota piliakalnio komplekso apžvalgos takais, kurių bendras ilgis – 2,8 km. Mokinukams patiko tokia netradicinio ugdymo veikla.

Rugsėjo 21 d. (po 4 pamokų) mokyklos stadione vyko tradicinis 1000 m bėgimas, kurį suorganizavo kūno kultūros mokytojas M. Meškauskas. Bėgdami krosą savo ištvermę ir jėgas išbandė 5–10 klasių mokiniai (beje, devintokas E. Šilauskas pagerino šios rungties mokyklos rekordą: minėtą atstumą įveikė per 3 minutes ir 22 sekundes).

Kartu su auklėtojos padėjėja ir mamytėmis pasirinktą atstumą bėgo priešmokyklinio ugdymo grupės „Bitės Ritės mokyklėlė“ vaikučiai bei patys aktyviausi pradinukai.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner