2018-06-18

6 ir 7 klasės mokinių edukacinė-pažintinė ekskursija

Birželio 6 dieną, 6 ir 7 klasės mokiniai, vadovaujami mokytojų I. Paulienės ir R. Trakienės, vyko į edukacinę-pažintinę ekskursiją. Jos metu mokiniai aplankė Palangos Gintaro muziejų.

Eskursiją Gintaro muziejuje mokiniams vedė edukatorė, kuri juos supažindino su gintarinių meno dirbinių ekspozicija, gintaro atsiradimo istorija, taip pat, paaiškino šio, Baltijos aukso, panaudojimo galimybes. Vėliau, mokiniai buvo pakviesti į edukacijos salėje vyksiantį „Gintaro amuletų simboliai interakyviai“ užsiėmimą, kuriame jiems buvo pasakojama apie gintarinių medalionų ženklų prasmę. Pasakojimo pagyvinimui edukatorė pasitelkė interaktyvius stendus, kuriuos sukinėdami mokiniai galėjo nustatyti įvairių dangaus kūnų padėtį Žemės atžvilgiu skirtingais metų laikais. Taip pat, mokiniams buvo pristatyta gintaro šlifavimo technologija, norintys galėjo tai išbanadyti. Susipažinę su semantika ir gintaro apdirbimu, mokiniai patys piešinias kūrė individualius medalionus.

Edukacinės programos metu mokiniai ugdė savo kūrybiškumą, meninius gebėjimus, įtvirtino ankstesnių pamokų žinias apie dailės kūrinių saugojimą ir paveldą, taip pat apie senųjų radinių vertę. Neabejotinai, mokiniai pakartojo ir geografijos pamokų metu įgytas žinias apie gintaro susidarymą ir apie Žemės padėtį Saulės sistemoje.

Apsilankę muziejuje, mokiniai drauge su mokytojomis aplankė ir pajūrį, kur dauguma pirmą kartą šiemet įmerkė kojas į Baltijos jūrą.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner