2018-06-05

Filosofinių įžvalgų konkursui „MANO UOSTAS“ pasibaigus

Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto Filosofijos ir kultūrologijos katedra bei asociacija „Mediedros“ Klaipėdos rajono ir visų Vakarų mokyklų mokiniams pasiūlė įdomų konkursą – filosofiškai pažvelgti į lietuvio ir jūros ryšį, pasvarstyti, ką galėtų reikšti uosto, švyturio, molo sąvokos žmogaus, ypač jauno, gyvenime ir apie tai papasakoti, nufotografuoti arba sukurti vaizdo klipą. Konkurso iššūkiui neabejinga liko mūsų mokyklos devintokė Alvyda Jedenkutė. Ji parašė poros puslapių esė „Mano uostas“ ir buvo pakviesta į baigiamąjį šio konkurso renginį – laureatų apdovanojimą.

Konkurso uždarymo renginys nustebino savo prašmatnumu. Laureatai buvo pagerbti ne tik keliais maišiukais dovanų, bet svarbiausia – jų darbus aptarė, analizavo, komentavo universiteto dėstytojai – profesoriai, docentai. Mokinių darbeliuose jie įžvelgė tokių stulbinančių dalykų, kad darbelių autoriai netgi patys nustebo. Alvyda sulaukė be galo gražių įvertinimų. Keliems vertinimo komisijos nariams jos esė pasirodė pats stipriausias. Vienas iš jų Alvydai netgi pranašavo rašytojos ateitį: lygindamas ją su dabartine rašytoja Laura Sintija Černiauskaite, teigė, kad abiejų prigimtyje esama tų pačių talento apraiškų.

Konkurso uždarymo renginys sukėlė daugybę gerų minčių ir netgi kūrybinių planų ateičiai. Tiesa, paskutinis to įvertinimo taškas bus padėtas tada, kai Klaipėdos uostas pakvies valandos kelionei paplaukioti po jūrą laivu. Belieka laukti kuo greitesnio pakvietimo!

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner