2018-06-03

Motiejaus Valančiaus raštų ir kūrinių meninio skaitymo šventė

Tradiciškai kiekvieną pavasarį Nasrėnuose, vyskupo Motiejaus Valančiaus gimtinėje, vyksta graži šventė – iš visos Lietuvos suvažiuoja mokiniai, kurie neabejingi gimtajai kalbai, meniniam žodžiui. Šiemet šis sumanymas įgyvendintas jau 25-ąjį kartą. Šventėje dalyvavo ir mūsų mokyklos mokinė – septintokė Arvydė Paulauskaitė. Be jos dar mokinių atvyko iš Šalčininkų, Klaipėdos, Mosėdžio, Kūlupėnų.

Šventė buvo spalvinga. Organizatoriai pasistengė, kad į ją atvyktų pats vyskupas Motiejus Valančius (aktorius ir dėstytojas iš Klaipėdos Menų fakulteto Petras Bielskis, suvaidinęs Valančių). Klaipėdos karalienės Luizos jaunimo klubo nariai padovanojo nuostabią kompoziciją apie gimtąją kalbą (režisierė Audra Lenkauskienė), skambėjo K. Bradūno, B. Brazdžionio, I. Simonaitytės, paties M. Valančiaus tekstai ir netgi savo pačių žemaitiška kūryba. Kiekvienas dalyvavęs šventėje mokytojas ir mokinys buvo įšventintas į Palangos Juzės riterius ir apdovanotas medaliu.

Vėliau šventės dalyviai vaišinosi neluptomis bulvėmis, kastiniu ir kitais gardumynais. Mūsų Arvydei pasisekė įsiamžinti arklių traukiamoje karietoje, kuria į šventę atvažiavo „namų šeimininkas“ Motiejus Valančius. Tai didelė garbė, todėl Arvydė tokia laiminga nuotraukoje.

 

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner