2018-03-12

Alvyda Jedenkutė  dalyvavo respublikinėje 9–12 klasių mokinių

lietuvių kalbos ir literatūros  olimpiadoje

Šie mokslo metai gana sėkmingi mūsų mokyklos devintokei Alvydai Jedenkutei. Pirmiausia gruodžio pabaigoje atėjo žinia, kad Alvyda laimėjo Lietuvių kalbos Kengūros Lyderių turą ir yra pakviesta keliauti į vieną Europos valstybę. Kelionė jos laukia pavasarį. 

Vasario mėnesį paaiškėjo, jog Alvyda tapo pirmosios vietos laimėtoja Kretingos rajono mokyklų lietuvių kalbos olimpiados 9–10 klasių mokinių grupėje. Kovo 9–10 dienomis Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijoje vyko respublikinis šios olimpiados turas. Tai buvo puikus renginys. Iš visos Lietuvos suvažiavo apie 130 mokinių. Jų laukė sunkus darbas – labai nelengvas testas, taip pat sudėtingos esė rašymas. Mokiniams teko darbuotis apie 5 valandas. Tačiau vėliau  olimpiados dalyviai buvo pakviesti į prasmingas pramogas: koncertą Kauno Prisikėlimo bažnyčioje, pasigėrėjimą naktiniu Kaunu nuo aukščiausios vietos – Prisikėlimo bažnyčios terasos, taip pat pasivažinėjimą Žaliakalnio funikulieriumi. Kitas rytas taip pat labai smagiai suorganizuotas – olimpiados dalyviams koncertavo Karinių oro pajėgų orkestras, o viena Kauno kavinė vaišino nuostabiu tortu, ant kurio puikavosi užrašas „Lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada – 2018“.

Nors Alvydai Kaune laimėti prizinės vietos nepavyko, tačiau patirties ir įspūdžių tikrai gavo su kaupu. Kiekviena tokia patirtis yra be galo reikalinga ir naudinga. Dovana – labai stilingas termosiukas – taip pat pravers ir ilgai primins šį intelektualų nuotykį.

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner