2017-12-18

„Christmas is coming...“ atvira anglų k. pamoka

Kalėdų istorija prasideda nuo kūdikėlio gimimo Betliejuje. Taip pat ir daugelis Kalėdų papročių susiję su Kristaus gimimu. Pavyzdžiui, dovanų teikimo paprotys susijęs su išminčiais, atnešusiais kūdikėliui Jėzui dovanų. Giedamos Kalėdų giesmės apie Kristaus gimimą ir vaizduojamos jo gimimo scenos su piemenų figūrėlėmis, gyvulėliais, supančiais kūdikėlį Jėzų.

Laikui bėgant atsirado naujų papročių. Vienas jų – Kalėdų eglutės puošimas. Ši tradicija kilo iš Vokietijos. Vokiečiai išplatino šią tradiciją po visa pasaulį. Vokietijoje XVI amžiuje eglės buvo puošiamos ir namuose, ir lauke obuoliais, rožėmis, saldainiais, spalvotais popierėliais. Viduramžiais paplito religiniai vaidinimai, pasakojantys apie Adomo ir Ievos išvarymą iš rojaus. Eglė, papuošta obuoliais, simbolizavo Rojaus medį. Manoma, kad reformacijos pradininkas protestantas Martinas Liuteris pirmas papuošė Kalėdų eglutę žvakutėmis. Grįžtant namo vieną gruodžio vakarą pamatytas pro šakas mirgančių žvaigždžių grožis įkvėpė jį papuošti mažą eglutę žvakučių šviesa ir namuose.

Trečiadienį, gruodžio 13 d. Kartenos mokykloje-daugiafunkciame centre buvo organizuojama atvira pamoka 4–5 klasėms, jų tėveliams „Christmas is coming...“ (Kalėdų belaukiant...) Vaikai buvo pakviesti į netradicinę pamoką, kurioje mažomis grupelėmis dalyvavo įvairiausiose veiklose. Anglų k. mokytojos Rūta Valaitytė ir Vilija Kontrimė supažindino su Kalėdų simboliais Anglijos šalyje. Mokiniai noriai ir aktyviai atliko žodynėlio užduotis, išmoko dainelę „O ,Christmas tree“. Labai linksmai visi kartu šoko „Freeze“ šokį ir galiausiai kiekvienas turėjo galimybę pagaminti savo šeimos nariui skirtą kalėdinį atviruką su žaliaskare eglute – pačiu populiariausiu Kalėdų simboliu.

Vyr. anglų kalbos mokytoja Rūta Valaitytė

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner