2017-12-06

Bendruomenės popietė „Gyvenimui žmogų augina knyga“

Kartenos mokyklos-daugiafunkcis centras bei Kretingos Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos Kartenos skyrius susivienijo ir Kartenos miestelio bendruomenę pakvietė į popietę, kurioje buvo kalbama apie skaitymą, knygas ir viso to begalinę svarbą kiekvieno žmogaus dvasiniam augimui ir brendimui. Kartenos mokyklos bibliotekininkė Alvyra Bončkienė knygų naudą ir svarbą pademonstravo pristatydama Lietuvos iškilių asmenybių mintis. Ir poetas, dar Lietuvos sąžine vadinamas, Justinas Marcinkevičius, ir Salomėja Nėris, Judita Vaičiūnaitė ir Andrius Mamontovas, Unė Kaunaitė, plaukikė Rūta Meilutytė bei kiti garsūs žmonės savo gyvenimų nesuvokia be knygos šalia, be nuolatinio skaitymo. Tik skaitantis žmogus gali surasti save, gali daugiau pasiekti gyvenime.

Popietei tęsiantis lietuvių kalbos mokytoja Vitalija Brunalienė prakalbo ir apie knygas rašančius. Karteniškiai turi savo rašytoją Daliją Kiliesienę, kuri jau paruošė trečiąją knygą „Kintančių žodžių prasmės“. Eilėraštį „Paletė“ ir esė „Žinojimas“ iš minėtos knygos perskaitė devintokė Viktorija Raminaitė. O kita devintokė – Alvyda Jedenkutė – popietėje debiutavo kaip jaunoji rašytoja: auditorija labai mielai ir susidomėjusi klausėsi jos novelės „Seno parko suoliuko istorija“. Tačiau didžiausias dėmesys popietės metu buvo skirtas neseniai savo eilėraščių knygelę išleidusiai kretingiškei poetei Juzefai Jucienei. Popietės dalyviai klausėsi sodria žemaičių tarme skaitomų smagių eilėraščių, taip pat pagal tuos eilėraščius sukurtų Rimanto Varkojaus dainų, kurias dainavo ansamblio „Vo tep“ dainininkės Dalia Bertašienė ir Janina Vaičekauskienė.

Popietė užsitęsė iki pat vakaro, nes visada gera bendrauti su įdomiais, turinčiais ką pasakyti žmonėmis. Už tai reikia dėkoti Kartenos bibliotekos bibliotekinei Zinaidai Viršilienei, kuri sugebėjo surasti ir pakviesti tuos įdomius žmones.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner