2017-11-22

ŠVIESOS IR KNYGOS ŠVENTĖ MOKYKLOJE

2017 m. lapkričio 13–19 d. Šiaurės ir Baltijos šalyse vyksta tradicinė šviesos ir knygos šventė „Šiaurės šalių bibliotekų savaitė“, kurios šių metų tema – „Šiaurės salos“. Svarbiausi projekto tikslai: populiarinti literatūrą ir knygų skaitymą, skatinti savišvietą, Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinį bendradarbiavimą, pabrėžti bibliotekų svarbą visuomenės kultūriniame gyvenime, supažindinti Lietuvos skaitytojus su Šiaurės šalių literatūra ir kultūros paveldu.

Lietuvos bibliotekos, mokyklos, dienos centrai, vaikų darželiai įspūdingoje knygos ir šviesos šventėje dalyvauja jau dvidešimtąjį kartą. Projektą Lietuvoje kuruoja Šiaurės ministrų tarybos biuras.

Mūsų mokyklos biblioteka šiame prasmingame renginyje dalyvauja jau trečiąjį kartą. Mokiniai supažindinami su projektu, pristatomos Šiaurės šalys, jų kultūra, rašytojai ir kūriniai, žvakių šviesoje garsiai skaitomos knygų ištraukos, organizuojamos mokinių kūrybinių darbų parodos.

Šiais metais ypatingas dėmesys skiriamas suomių literatūrai. Mūsų mokyklos piratai (3–4 klasių mokiniai) mažiausius klausytojus pakvietė keliauti į Kaulų salą ieškoti paslėpto lobio. Vaikams skaityta ir inscenizuota ištrauka iš M. Kunno knygos „Lobių sala“. Kūrinyje kalbama apie pavojingus jūrų piratus, jų nuotykius, aukso ir deimantų paieškas (renginys vyko edukacijos centre-muziejuje).

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner