2017-10-12

Šių metų rugsėjo 19–spalio 9 d. mokyklos edukacijos centre-muziejuje organizuotas ekosocialinis projektas „Pajusk dievišką jos kvapą“, skirtas sveikos gyvensenos sklaidai (projekto iniciatorė ir organizatorė – neformaliojo švietimo mokytoja Indrė Paulienė).

Pirmiausia įvyko susitikimas su „Žolinčiaus akademijos“ lektore Janina Danieliene, kurio metu sužinojome, kokią naudą žmogui teikia vaistiniai augalai, kur jų ieškoti gamtoje, kaip užsiauginti patiems, kaip juos rinkti, laikyti ir vartoti.

Kita projekto dalis – popietė „Prie arbatos puodelio“, kurios metu kartu su bendruomenės narėmis gaminome pakuotes ir pripildėme jas vaistažolių. Žinoma, prieš tai sudžiovintas vaistines žoleles susmulkinome ir supilstėme į arbatai skirtus maišiukus.

Projekto „Pajusk dievišką jos kvapą“ veiklose dalyvavo ir mūsų mokyklos 5, 6, 9 klasių mokiniai, kurie taip pat gamino dėžutes, jas pripildė vaistinių žolelių ir padovanojo Rietavo parapijos Nasrėnų senelių globos namų gyventojams.

Ikimokyklinio ugdymo grupės „Boružėlės“ vaikučiai užsiėmimo metu buvo supažindinti su arbatos teikiama nauda. Mažieji sužinojo, kodėl svarbu gerti arbatą sergant sloga ar kosint.

Senovės kinai teigė, kad vaistai gydo nuo vienos ligos, arbata – nuo visų. Tikimės, kad projekto „Pajusk jos dievišką kvapą“ dalyviai įgijo daugiau žinių apie vaistines žoleles bei sveiką gyvenseną.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner