2017-09-04

STOVYKLA – GERIAUSIAS VASAROS NUOTYKIS

Vasaros metu įprasta matyti vaikus, leidžiančius laiką su šeimomis, stovyklaujančius, žaidžiančius su draugais, pramogaujančius. Deja, ne visi vaikai turi galimybę savo atostogas praleisti turiningai.

Džiaugiuosi, kad dalį savo vasaros atostogų prasmingai ir linksmai praleido Kartenos maltiečių dienos centrą lankantys vaikai (Maltos ordino pagalbos tarnybos dienos centras veikia Kartenos mokykloje-daugiafunkciame centre). Liepos 10–12 d. net 16 vaikų stovyklavo Plateliuose (poilsį vasaros stovykloje Vaikų dienos centrų projektų lėšomis finansavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija). Stovykloje vaikai turėjo progą geriau pažinti save, dalyvavo Žemaitijos nacionalinio parko edukacinėje programoje, sportavo, maudėsi. Iš stovyklos vaikai grįžo imlesni naujovėms, drąsesni, susiradę naujų draugų.

Dar 2016 m. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė inicijavo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ akciją „Padovanok vaikui vasarą“. Šalies vadovės kvietimą atkreipti dėmesį į vaikų užimtumo problemą vasarą išgirdo ir itin aktyviai prie akcijos prisidėjo žmonės, verslo įmonės, savivaldybės, valstybės institucijos. Minėta akcija buvo organizuota ir šiais metais ir net 10 kelialapių į „Raganės“ vasaros stovyklą Monciškėse buvo padovanota mūsų MOPT dienos centro vaikams. Stovykloje (rugpjūčio 22–28 d.) vaikai žaidė krepšinį, futbolą, piešė, maudėsi jūroje, statė smėlio pilis ir kt.

Gera padėti kitiems, tad kviečiu prisijungti prie maltiečių ir Prezidentės D. Grybauskaitės inicijuotos labdaros akcijos „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“, truksiančios visą rugsėjo mėnesį. Jos metu bus renkamos lėšos, kanceliarinės prekės, mokykliniai reikmenys socialinės rizikos šeimų vaikams, neįgaliems vaikams, našlaičiams, daugiavaikėms šeimoms.

Kartenos Maltos ordino pagalbos tarnybos vadovė Vida Tamošauskienė

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner