2017-05-31

Dievo akies vyzdyje būki pačiu mažiausiu.
O tarp žmonių, vaikeliuk, ir dideliu būki, ir aukštu!
Pamiškėje matomu būk!
Mažus – ir miške išlaužo.
A. Šikšnys

PASKUTINIO SKAMBUČIO ŠVENTĖ

Gegužės 25 d. mūsų mokyklos jauniesiems abiturientams – dešimtokams – suorganizuota Paskutinio skambučio šventė.

Šventės tradicija – kuo originaliau atvykti į mokyklą. 10 klasės mokiniai pasirodė išradingi: su auklėtoja Janina Vaičekauskiene pasivėžino ir į mokyklą atvyko Kartenos priešgaisrinės gelbėjimo komandos automobiliu.

Vėliau mūsų vyriausieji skubėjo į paskutines pamokas, kurias vedė pirmoji mokytoja Regina Baltuonienė ir klasės vadovė. Jaunuosius abiturientus sveikino ir pirmokai. Pasibaigus pamokoms, išėjusius iš klasės dešimtokus pasitiko „gyvasis takas“, vedęs į aktų salę, kur jau laukė tėveliai, pedagogai, draugai, šventės organizatoriai ir vedėjai – 9 klasės mokiniai su auklėtoja J. Lisauskiene.

Renginio dalyviams sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorė Laima Mačernienė. „Paskutinio skambučio šventė – didelės svajonės finišas“, – teigė įstaigos vadovė. 10 klasės mokiniams ji linkėjo sėkmės, dvasinės brandos, tolerancijos, pagarbos kitiems. Džiaugtis mažytėmis gyvenimo smulkmenomis ragino pirmoji mokytoja, auklėtoja palinkėjo ištvermės ir pakantumo.

10 klasės mokiniams taip pat surengta viktorina „Išmintis – ne yda“, už įvairius „nuopelnus“ („už paslaptingumą“, „už pakeltą žemės ūkį“, „už tvirtą valią ir mokslo metų ilginimą“, „už išraiškingas akeles“, „už sapnus“, „už norą puoselėti vienybę“ ir kt.) įteikti medaliai.

Gražiausi žodžiai apie mokyklą ir mokytojus, vaikiškas išdaigas ir draugystę, „testamentas“, simbolinis raktas, atsisveikinimo daina, gėlės – tai 10 klasės mokinių dovanos. „Palikimą“ gavo visa mokyklos bendruomenė – šalia įstaigos paradinių durų esančioje pievelėje pasodintas dešimtokų dovanotas žydintis medelis (alyva).

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner