2017-03-14

„Neliks duonos su druska – liks tėvynė“.
Justinas Marcinkevičius

Viktorina „Pažink Lietuvą – savąjį kraštą“

Kovo 10 d. 13 val. mūsų mokykloje suorganizuota viktorina „Pažink Lietuvą – savąjį kraštą“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Viktorinoje dalyvavo 3 mišrios 6–10 klasių mokinių komandos, renginį vedė lietuvių kalbos mokytoja Arina Prižginaitė.

Viktorinos dalyviams teko atsakyti į 16 įdomių klausimų, kuriuos parengė lietuvių kalbos mokytojos A. Prižginaitė ir Vitalija Brunalienė, geografijos mokytoja Gintarė Kriaučiūnaitė ir istorijos mokytoja Asta Pocienė. Pavyzdžiui, mokiniai turėjo pasakyti, kada pirmą kartą paminėtas Lietuvos vardas, kas yra nurodytų tekstų autoriai, įvardinti valstybę, nuo kurios kariuomenės kentėjo karteniškiai, surašyti Lietuvos miestų pavadinimus abėcėlės tvarka, nurodyti, kaip per vieną valandą aplankyti Paryžių, Šveicariją ir Londoną (tokios vietovės yra Lietuvoje), pasakyti, kas yra „Lietuvių kalbos žodyno“ sudarytojas ir pirmasis leidėjas, nurodyti, kokioje srityje buvo žymi bajoraitė Paulina Mongirdaitė, kelintais metais iš Lietuvos emigravo daugiausiai žmonių ir kt. (vaizdžias kompiuterines pateiktis parengė informacinių technologijų specialistė Nijolė Donėlaitė).

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad labiausiai pasisekė „Geltonųjų“ komandai (iš 25 surinkta 13 taškų), antroji buvo „Žaliųjų“, trečioji – „Raudonųjų“ komanda. Viktorinos dalyviams ir žiūrovams, atsakinėjusiems į klausimus, įteikti saldieji prizai (už paramą dėkojame socialinei pedagogei, jaunųjų maltiečių vadovei Vidai Tamošauskienei).

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner