2017-02-26

„Raštingumas yra vienas svarbiausių veiksnių, lemiančių žmogaus gyvenimo kokybę“.
Austėja Landsbergienė

Sėkmė konkurse „Raštingiausias pradinukas“

Šiandien mūsų visų pareiga – mylėti ir gerbti savo gimtąją kalbą, mūsų senolių išdainuotą, nuglostytą lietuvišką žodį. Mokėti jį ne tik gražiai pasakyti, bet ir be klaidų užrašyti.

Vasario 13 d. Kretingos Marijono Daujoto pagrindinėje mokykloje jau devintąjį kartą vyko rajoninis konkursas „Raštingiausias pradinukas“, kuriame šiais metais dalyvavo 52 II-IV klasių raštingiausi mokiniai iš Kretingos rajono ir miesto mokymosi įstaigų. Konkurse dalyvavo ir mūsų mokyklos raštingiausi pradinukai: Ieva Stroputė (2 klasė), Deimantas Metrikis (3 klasė) ir Vilius Rimkus (4 klasė).

Konkurso dalyviai savo amžiaus grupėse rašė skirtingus diktantus, kuriuos šiais metais parengė leidykla „Šviesa“. Renkant raštingiausius II-IV klasių mokinius buvo vertinamos rašybos, skyrybos klaidos, taip pat rašto kultūra (tvarkingumas, taisyklingas teksto išdėstymas).

Vertinimo komisija ištaisiusi ir įvertinusi visų mokinių darbus paskelbė nugalėtojus. Didžiuojamės, kad antrų klasių grupėje II vietą užėmė Ieva Stroputė (mokytoja Monika Žeimienė), o diktantą be klaidų parašęs Vilius Rimkus IV klasių grupėje laimėjo I vietą (mokytoja Regina Baltuonienė).

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner