2017-02-26

        PAMINĖTA VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENA

Vasario 16 d. Kartenoje gražiai ir iškilmingai paminėta Valstybės atkūrimo diena: Kartenos kultūros skyrius bendradarbiaudamas su mūsų mokykla suorganizavo jungtinį koncertą „Vienas vardas – Lietuva“ (scenarijų parengė lietuvių kalbos mokytoja Vitalija Brunalienė).

Renginio pradžioje sugiedotas Lietuvos Respublikos himnas, sveikinimo žodį tarė Kartenos seniūnės pavaduotoja Genovaitė Petrauskienė ir parapijos klebonas Algirdas Lukšas, kurio teigimu, kol bus bent vienas besimeldžiantis už Lietuvą, tol mes neišnyksime.

„Tėvynė – tai tautos praeitis, dabartis ir ateitis. Savo gimtąjį kraštą mes vadiname Lietuva ir norim, kad šis žodis iš pasaulio kalbos, iš jo žemėlapių neišnyktų“,- gražiausius žodžius ir eiles tėvynei skyrė renginio vedėjai – 8 klasės mokiniai Viktorija Raminaitė ir Rolandas Lukauskas. Šventės žiūrovai klausėsi ir šeštokės Arvydės Paulauskaitės deklamuojamo Justino Marcinkevičiaus eilėraščio „Tėvynės nešimas“, ir 8 klasės mokinės Alvydos Jedenkutės skaitomos to paties poeto „Prozos“.

Šventinę nuotaiką visiems dovanojo Kartenos kultūros skyriaus folklorinis ansamblis, vadovaujamas Janinos Vaičekauskienės ir Rimanto Varkojaus. Skambėjo kolektyvo atliekamos dainos „Ko liūdi, putinėli“ ir „Rugiagėlė“, senjorai sušoko šokius „Paslaptingasis“ ir „Siuntė Marę į Žagarę“.

Kartenos kultūros skyriaus meno vadovo R. Varkojaus vadovaujamas moterų vokalinis ansamblis „Gabija“ atliko dainas „Pavasario versmė“ ir aistringąjį „Čigonės romansą“. Postfolkloro grupė „Vo tep“ (vadovas – R. Varkojus) padainavo apie Joną ir žemaičių tarmę („Vo Juoneli“, „Mūsa tarmie“), o liaudiškos kapelos „Minija“ atlikėjai pralinksmino dainomis „Stikliukėlis“, „Aš nežinau“, „Trys žemaite“.

Mūsų mokyklos 7–10 klasių mokiniai sušoko „Pasveikinimo šokį“ (vadovė – J. Vaičekauskienė). Renginio žiūrovai klausėsi vaikų vokalinio ansamblio (kūrinys „Užu šilo“), mišraus 7 klasės mokinių ansamblio (daina „Augo girioj dūlelė“) ir daugiafunkcio centro moterų vokalinio ansamblio (dainos „Mano Lietuva“, „Žemė mano“) atliekamų kūrinių (kolektyvų vadovė – Daiva Norvaišienė). Šventės pabaigoje skambėjo finalinė daina „Tėviškė manoji“.

Vasario 15 d. Valstybės atkūrimo diena paminėta ir Kalniškių kultūros skyriuje. Kalniškių pradinio ugdymo skyriaus mokiniai dainavo, deklamavo eiles Lietuvai, koncertavo Kartenos kultūros skyriaus folkloro ansamblis. Su Vasario 16-ąja visus renginio dalyvius pasveikino Kretingos rajono savivaldybės tarybos nariai Dalia Martišauskienė ir Vladas Baltuonis.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner